çetin ticaret

Bayırköy Köyü Hayrı Yapıldı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Bayırköy köyünde düzenlenen hayra yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldı. Katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlıdan oluşan yemekler ikram edildi.

9198
Bayırköy Köyü Hayrı Yapıldı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Bayırköy köyünde düzenlenen hayra yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldı. Katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlıdan oluşan yemekler ikram edildi.

Gelibolu ilçesine bağlı Bayırköy köyünde geleneksel olarak düzenlenen köy hayrının bu yıl 6'ncısı düzenlendi. Hayra, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ve eşi Şenay Kılınçkaya, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Ergül, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hayır, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutulmasıyla başladı. 350 kilo pirinç ile 15 küçükbaş hayvan kesilerek hazırlanan etli pilav, ayran ve tatlı hayra gelen 3 bin 500 kişiye ikram edildi.

Her yıl Mayıs ayında düzenlendikleri köy hayrını bu yıl Ramazan ayı olması sebebiyle Ramazan Bayramı sonrası gerçekleştirdiklerini belirten köy muhtarı Cevdet Dağbaşı, "Geleneksel hale getirdiğimiz köy hayrımıza katkıda bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza ve bu hayrımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Muhtarlığımızın organizasyonu ile bu yıl 6'ncısı gerçekleşen bu hayırlarımız her geçen yıl daha da güzelleşerek anlam kazanıyor" dedi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.