çetin ticaret

ÇOMÜ Ağaköy Yerleşkesi Camii'nin Açılışı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Ağaköy Yerleşkesi‘ne yapılan caminin açılışı tören ile gerçekleştirildi.

71829
ÇOMÜ Ağaköy Yerleşkesi Camii'nin Açılışı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Ağaköy Yerleşkesi‘ne yapılan caminin açılışı tören ile gerçekleştirildi.

Biga Ağaköy Yerleşkesi'nde 2016 yılında yapımına başlanan cami inşaatı tamamlandı. Caminin açılış törenine Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçinöz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ufuk Erikli, Dekan Prof. Dr. Bünyamin Bacak, kurum kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Dekan Prof. Dr. Bünyamin Bacak, yıllardır eksikliğini hissetikleri ibadet mekanının öğrencilerin ve halkın hizmetine açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bacak, "Camiler Allah’ın dinini öğrenmede, yaşamada, yaşatmada, bireysel ve toplumsal ibadetlerde siyasal, kültürel birçok konuda önemli rol sahibidirler. Dolaysıyla bu mekânları ibadete açmak yetmez. Onları doldurmak, yaşatmak ve ebediyete kadar korumak biz Müslümanların asli görevleridir. Bu duygu ve düşünceler ile camiimizin yapımında emeği geçen başta Biga Kaymakamı Mustafa Can’a, Türkiye Diyanet Vakfına, İlçe Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu ve herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Caminin yapımında katkısı bulunanlara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise, camilerin birlik ve beraberliğin devamında çok önemli yeri olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Camilerin bizim milletimizin birliğinde, varlığında, devamında çok önemli yerleri vardır. Dinimizin en önemli kurumu camilerdir. İslam dininde bu kültürel değerlerin, sembollerin, ibadetlerin hepsinin hedefi toplumda güzel insan meydana getirmektir. İbadetler sadece şeklen bir anlam ifade etmez. Mescitler de çok güzel olabilir ama onu asıl güzel hale getiren içinde Allaha ve Resulüne en güzel şekilde yaklaşan, milletle, toplumla kaynaşan, insanlığa kucak açan güzel ahlak sahibi insanların olmasıdır.”

Cami açılışının ardından katılımcılara ikramda bulunuldu. Program, protokol üyeleri tarafından ağaç dikimi ve kılınan öğlen namazıyla son buldu.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.