çetin ticaret

Biga Alışveriş ve Kültür Festivali Başladı

Çanakkale'nin Biga ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 1'incisi düzenlenen Biga Alışveriş ve Kültür Festivali başladı.

9270
Biga Alışveriş ve Kültür Festivali Başladı

Çanakkale'nin Biga ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 1'incisi düzenlenen Biga Alışveriş ve Kültür Festivali başladı. 

Festivalin açılış törenine, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'ÇOK BÜYÜK BİR VİZYONU YANSITAN FESTİVALDEN DOLAYI KUTLUYORUM'

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, “Gönüllerin Şehri Biga’mızda düzenlenen Biga Alışveriş ve Kültür Festivali bugünden geleceğe hayırlar ve bereket getirsin inşallah. Doğru zamanda doğru iş yapanları kutluyorum. Hepinizin bildiği gibi, 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022 yılında hizmete açılacak. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın katılımlarıyla 18 Mart 2017’de temeli atılan sadece bir köprü değil tarım, turizm, kültür, istihdam kısacası her şey demek olan bir eserdir. Bu festivalin başlamasının anlamı da birincisi yapılan festivalin Çanakkale Köprüsü açıldığında sadece Çanakkale’nin ilçeleri burada olmayacak. Avrupa burada olacak. Gönüllerin şehri Biga’nın Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Çok büyük bir vizyon katmış. Bizim yerli ve milli kültürü yaşatmak gibi bir görevimiz var. Kültürümüze sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

'BİGA FESTİVALİNE, FESTİVALDE EN YAKIŞTIĞI ŞEHİRLE BULUŞTU'

Festivali odaların, esnafların ve vatandaşların fikirlerini alarak düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise, "Biga festivaline, festival de en yakıştığı şehirle buluştu. İlkini düzenlediğimiz ‘Biga Alışveriş ve Kültür Festivalimiz’ öyle 2-3 günde alınan bir kararla, bu olsun, şöyle olsun, biz yaptık oldu anlayışıyla yapılmıyor. Hazırlıklarımıza haftalar öncesinde, kılı kırk yararcasına başladık. Farklılıklarla, farkındalıklar oluşturarak sahaya indik. 7’den 70’ye en kıymetlilerimiz olan Bigalılara ses verdik ve minicik yavrularımızdan tutun da gençlerimize, onlardan tutun da büyüklerimize, annelerimize, babalarımıza, esnafımıza, derneklerimize; kısacası her kesimden her yaşa kadar ulaştık. Herkesin isteğini dinlemeye çalıştık ve gözlerdeki heyecana, gönüllerdeki birliğe ortak olduk. Bunları yaparken farklı dünya görüşlerine farklı anlayışlara her zaman saygılı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz 55 bin olarak birlikte Biga’yız. Sen yoksan bir eksiğiz. Gönül koymaya, kırmaya değil, Gönüller yapmaya ve o gönüllerde yaşamaya geldik. ‘Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’mizin Biga’mıza hayırlı olmasını diliyor. Böylesi coşkulu festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Tüm misafirlerimiz ve çocuklarımız için iyi eğlenceler temennisinde bulunarak, esnafımıza hayırlı işler ve vatandaşlarımıza da hayırlı alışverişler diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimiyle Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’nin açılışı yapıldı. Kapalı Pazaryeri’ndeki esnaf ve vatandaşlar ziyaret edildi. Tezgahlar ve stantlar gezildi.

Biga Alışveriş ve Kültür Festivali bugün, Çocuk Gösterileri, Ercan Yeşiltaş ve İrem Derici konseriyle devam edecek. Festival yarın çocuk Gösterileri ve Çocuk Gösterileri Minyonları ile sona erecek.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.