çetin ticaret

Gelibolu'da Temiz Çevre Etkinliği Yapıldı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Tarih ve Çevre Derneği ile Gelibolu Değişim Derneği tarafından, çevre günü etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında İskele Meydanı'ndan, Hamzakoy’a kadar çevre ve sahil temizliği yapıldı.

10071
Gelibolu'da Temiz Çevre Etkinliği Yapıldı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Tarih ve Çevre Derneği ile Gelibolu Değişim Derneği tarafından, çevre günü etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında İskele Meydanı'ndan, Hamzakoy’a kadar çevre ve sahil temizliği yapıldı. Etkinlikler kapsamında tiyatro oyunu sergilenirken, son olarak ise kermes düzenlendi.

Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün Ramazan Bayramına denk gelmesi nedeniyle, 4-5 Temmuz tarihinde etkinlikler gerçekleştirildi.

Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği, Gelibolu Değişim Derneği ile Gelibolu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında ‘Barfi ile Garfi’ oyunu sahnelendi. Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen çocuk tiyatrosuna ilgi yoğun oldu. Etkinliğe Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar da katıldı. Başkan Özacar, iki derneğin yöneticilerine de hazırlanan etkinlik nedeniyle teşekkür etti.

Başkan Özacar, “Bu çocuklar, yarının büyükleri, bu ülkenin geleceği. Bizler lütfen çocuklarımıza örnek olalım, gelecek Türkiye’yi çocuklarımıza temiz bırakalım. İlgilerinizden dolayı tüm annelere teşekkür ediyorum. Yaşamımızdaki eksikleri gösteren tüm oyuncularımıza teşekkür ederim. Tarih ve Çevre Derneği yöneticilerine de bu güzel oyunu izlememize yardımcı olduğu için çok teşekkür ederim" dedi.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ ve KERMES

Etkinliğin ikinci gününde ise, Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği ile Gelibolu Değişim Derneği tarafından, İskele Meydanı'ndan başlayıp, Hamzakoy’a kadar yürüyerek, yerlere ve deniz kenarlarına atılan çöpler toplandı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, yollardaki çöpleri topladı. Çevre temizliği etkinliğine Belediye Başkanı Mustafa Özacar, CHP İlçe Başkanı İsmail Parlak, İYİ Parti İlçe Başkanı Hakan Alış da katıldı. Toplanan çöpler Hamzakoy’da toplu olarak sergilenerek, 'çevremizi ve ilçeyi daha temiz tutmalıyız' mesajı verildi. Çevre temizliğinin ardından ise Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği tarafından kermes düzenlendi. Dernek üyelerinin evlerinde hazırladıkları yiyecekler kermeste satışa sunuldu.

Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği Başkanı Emel Engin Okandan, çevre temiziliğinin önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Okandan, “Bizler daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre geleceğe bırakmalıyız ki, bizden sonraki nesiller de çevresine sahip çıkıp, onu temiz tutsun. Etkinliklerimize destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.