çetin ticaret

Bozcaada Bağbozumu Günleri Başlıyor

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ilçesinde 20’nci Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali öncesi düzenlenecek Bağbozumu Günleri , 27 Temmuz Cumartesi günü başlıyor.

42192
Bozcaada Bağbozumu Günleri Başlıyor

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ilçesinde 20’nci Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali öncesi düzenlenecek Bağbozumu Günleri , 27 Temmuz Cumartesi günü başlıyor.

Bozcaada Kaymakamlığı, Bozcaada Belediyesi, S.S. Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nce düzenlenen Bağbozumu Günleri kapsamında, tarihi üzümle bir olan Bozcaada'nın bağlarına yapılan yolculuk, 27 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ve 8 Eylül gününe kadar birbirinden güzel anılara sahne olacak. Traktör turlarıyla şenlik havasında bu yıl ikinci kez gerçekleşecek Bağbozumu Günleri, adaya renk katacak. Gezinin en dikkat çeken detayı traktör römorkları olacak. Tur için özel hazırlanan römorklar, ressam Cemil Onay tarafından tasarlandı. Fotoğraf tutkunlarını cezbeden römorklar, yolculuk boyunca klarnet ve darbukayla şenlenecek.

Yolculuğun ardından gidilen bağlarda katılımcılar üzüm yetiştiriciliği hakkında bilgi alacak. El örmesi hasır sepetlerin hediye edildiği ziyaretçiler, sepetlerini üzümle doldurma fırsatını da yakalayacak. Kendi topladıkları üzümleri doyasıya yeme şansını elde edecek konuklar, unutulmaz bir bağ yolculuğu ile ekolojik turizmi yaşayacak, yoğun turizm baskısı altında azalan üzüm üretimi ve bağ alanlarına destek sunmuş olacak. Turdan elde edilen gelirle üzüm üreticilerine katkı sağlanmış olacak.

BAĞ BOZUMU FESTİVALİ

Bozcaada bu yıl 20'nci Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali'ne ev sahipliği yapacak. 6-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festival boyunca, adanın kalesinde konserler sahne alacak. Festival sonu yapılan yarışmada en iyi çavuş üzümü seçilecek.

BOZCAADA VE ÜZÜM

Üzüm, Bozcaada hayatının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Derler ki: Adaya ismini veren Tenes, bugünkü Poyraz Limanı çevresinde yabani asmayı bulmuş, onu geliştirerek ‘Kuntra’ üzümünü yetiştirmiştir. Onu ‘Çavuş’ takip etmiştir. Milattan önceki Tenedos paralarında da üzüm salkımı motifleri işlenmiştir.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.