çetin ticaret

Kepez'de ÇABİS İstasyonu Hizmete Girdi

Çanakkale Belediyesi tarafından merkeze bağlı Kepez Belde Belediyesi ve Kepez Halk Plajı karşısına kurulan ÇABİS istasyonlarının açılışı gerçekleştirildi.

20088
Kepez'de ÇABİS İstasyonu Hizmete Girdi

Çanakkale Belediyesi tarafından merkeze bağlı Kepez Belde Belediyesi ve Kepez Halk Plajı karşısına kurulan ÇABİS istasyonlarının açılışı gerçekleştirildi.

Kepez Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı CHP'li Birol Arslan, Çanakkale ve Kepez Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kurulan 2016 yılında kurulan Çanakkale Akıllı Bisiklet Sistemi 'ÇABİS'in 2019 yılı 3'üncü etap ihale sürecinin tamamlanmasının ardından Kepez, Dardanos ve Güzelyalı'da hizmet vermeye başladı. Çanakkale merkezden Güzelyalı'ya kadar yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda kesintisiz bisiklet ulaşımı sağlandı. Kepez'de 1 adet istasyon, 2 adet Al-Bırak Park Alanı, Dardanos' da 1 adet Al-Bırak Park Alanı ile yakında sisteme dahil olacak olan Mobil İstasyon, Güzelyalı'da 1 adet Al-Bırak Park Alanı ile Türkiye de ilk kez kullanılacak olan 1 adet Mobil İstasyon kuruldu.

Kepez Belediyesi ve Kepez Halk Plajı karşısına kurulan ÇABİS istasyonlarının açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Arslan, "ÇABİS protokolü ile sadece bisiklet kullanmak için hazırlanmış bir protokolü değil, bundan sonra da Çanakkale Belediyesi ile Kepez Belediyesinin birlikte atacağı ortak adımların imzasını atacağız" dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, "2016 yılından beri Çanakkale'de uyguladığımız ÇABİS'i Kepez'de de uygulamak için buradayız. Sayın Başkanla bu konuda mutabakata varıldı. Kepez artık başlı başına bisiklet uygulaması yapabilecek büyüklükte. Çanakkale ile Kepez'in artık birlikte olmasını engelleyecek hiçbir şey yok. Çanakkale'de çalışıp Kepez'de oturan, Kepez'de çalışıp Çanakkale'de oturan binlerce insanımız var. Öğrenciler var. Bir birlikteliğimiz var, sınırımız belli değil. Her türlü yeniliği Kepezle bundan böylede paylaşacağız" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Başkan Gökhan ve Arslan ortak protokole imza atarken, kurdele kesimi ile Kepez Meydanında bulunan ÇABİS istasyonun açılışını gerçekleştirdi. Tören sonrasında Başkan Gökhan ve Arslan Kepez, Dardanos ve Güzelyalı'ya kurulan ÇABİS istasyonlarını gezerek incelemede bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Kaynak: DHA

Etiketler; #Kepez #Çabis
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.