çetin ticaret

Biga Belediyesi Mezbahası Kurban Kesimine Hazır

Çanakkale'nin Biga ilçesi Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, hazırlıkları tamamlanan belediye mezbaha tesislerinde incelemelerde bulundu.

24687
Biga Belediyesi Mezbahası Kurban Kesimine Hazır

Çanakkale'nin Biga ilçesi Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, hazırlıkları tamamlanan belediye mezbaha tesislerinde incelemelerde bulundu.

Kurban Bayramı’nda Biga Belediyesi Mezbaha Tesisleri ile hayvan pazarında yapılacak olan büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimleri için kayıtlar başladı. Vatandaşlara sağlıklı ve donanımlı bir hizmet vermek için kurban kesimi ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamlayan Biga Belediyesi, büyükbaş kurbanlık hayvanların kesimini Mezbaha Tesisleri’nde, küçükbaş kurbanlık hayvanların kesimini ise Biga Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirecek. Kurbanını kestirmek isteyen vatandaşlar, başvurularını en geç 6 Ağustos Salı gününe kadar Belediye hizmet binası Biga Kent Hizmetleri muhasebesine yapabilecek.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Biga Belediyesi Mezbaha Tesisleri’ni ziyaret etti. Başkan Erdoğan’ın ziyaretine Mezbaha Yöneticisi Veteriner Hekim Hasan Sepici ve Belediye Meclis Üyesi Veteriner Hekim Sıtkı Keçeci eşlik ederken, kesim alanları, soğuk hava deposu ve mezbaha içi gezildi. Başkan Erdoğan aynı zamanda mezbahada yapılan bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını tek tek inceleyerek bilgi aldı.

MEZBAHANIN BAKIM VE ONARIMLARI YAPILDI

Biga Belediyesi ekiplerinin 11 Ağustos’ta başlayacak Kurban Bayramı’na yönelik tüm hazırlıkları tamamladığını belirten Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, "Göreve başladığımızda gerçekleştirdiğimiz ilk işlerden bir tanesi mezbahamızın Biga’ya yakışır bir görünüme sahip olması için iç ve dış bakımını yapmak oldu. Eğer Biga mezbahası, çiftçimiz, halkımız, esnafımız yani kısaca Biga için önemliyse, bizim için de önemlidir. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın mezbahamızı güven içinde kullanması için titizlikle çalışmalarını sürdürürken, Kurban Bayramı için de hazırlıklarını tamamladı. Ben şimdiden tüm hemşehrilerime ve personelimize kazasız ve hayırlı bir bayram diliyorum" dedi.

BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR MEZBAHADA, KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR İSE HAYVAN PAZARINDA KESİLECEK

Kurban kesim yerleri ve ücretleri hakkında bilgi veren Biga Belediyesi Mezbaha Yöneticisi Veteriner Hekim Hasan Sepici, ise “Biga’ya yakışır bir tesis ortaya çıkarmak ve Kurban Bayramı’nda daha güzel bir hizmet vermek için mezbahamızın bakım, onarım ve düzenlemelerini yaptık. Kaymakamlıkta yapılan kurban komisyon toplantısında alınan karar neticesinde büyükbaş hayvanların kesimini mezbahamızda, küçükbaş hayvanların kesimini ise yine belediye kontrolünde çalışacak personellerle mezbahamızın hemen yanındaki hayvan pazarında gerçekleştireceğiz. Türkiye ve bölge genelindeki mezbahalarda belirlenen kesim fiyatlarının altında bir fiyat belirledik. Kamu yatırımında kamu yararı hedeflendiği için büyükbaş hayvanda 250 lira, küçükbaş hayvanda ise 30 lira belirlendi. 22 personelimizle faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

BU YIL İLK KEZ UYGULANACAK

Kurban kesim kurasında esnaf ile halkın ayrı olarak sıralamaya alınacağını söyleyen Sepici, “Esnaf ile halkımızın kurban kesiminde bir kargaşa yaşanmaması için bu yıl ilk kez farklı bir uygulama yapacağız. Birden fazla kurban kestiren esnafımız ayrı, halkımız ayrı olarak kuraya girecek. Böylece hiçbir karışıklık yaşanmadan kesim saat ve sıralaması da ayrı olacak. Kura çekimi ise 8 Ağustos Cuma günü saat 15.00’te Belediye Meclis toplantı salonunda yapılacak" şeklinde konuştu.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.