çetin ticaret

Sağlık Çalışanları Yeni Mesai Saatlerinin Sıkıntısını Yaşıyor

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, “Hastane binasının uzak olmasının bir sorun teşkil ettiği açıkça ortadayken 08:30 olan mesai başlama saatinin 08:00 çekilmesi bu sorunu daha sıkıntılı hale getirmiştir” dedi.

80586
Sağlık Çalışanları Yeni Mesai Saatlerinin Sıkıntısını Yaşıyor

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, “Hastane binasının uzak olmasının bir sorun teşkil ettiği açıkça ortadayken 08:30 olan mesai başlama saatinin 08:00 çekilmesi bu sorunu daha sıkıntılı hale getirmiştir” dedi.

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, ‘‘Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünün 06.08.2019 tarih ve 98843623 sayılı yazısı ve Valilik Makamının Onayına istinaden 07.08.2019 tarihinden itibaren mesai saatleri; kesintisiz hizmet veren birimlerde 08.00 -16.00, hizmete ara verebilecek olan birimlerde (poliklinik, idari birimler) 08.00-12.00, 13.00-17.00 olarak değişmiştir. Yukarıdaki tebliğden de anlaşılacağı üzere İl Sağlık  Müdürü Sayın Ali TAŞÇI’ nın talebi ve Sayın Valimizin onayıyla Yataklı Tedavi Kurumu olan Devlet Hastanelerin de mesai saatleri değişmiştir.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınması sonrası çalışanlarının ulaşım ve kreşle ilgili yaşadığı sıkıntıları yetkililerle görüşüp sorunlarına çözüm üretmelerini talep etmiş ama bir netice alamamışken yeni bir sorunla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Hastane binasının uzak olmasının bir sorun teşkil ettiği açıkça ortadayken 08:30 olan mesai başlama saatinin 08:00 çekilmesi bu sorunu daha sıkıntılı hale getirmiştir” dedi.

“M.Akif Ersoy Devlet Hastanesi İşyeri yetkili sendikası olarak çalışanlar adına Sayın İl Sağlık Müdürüne soruyoruz ve kendilerinden cevap bekliyoruz” diyen Çavdar şu soruları yöneltti…

Soru 1 : 08:30-16:30 olan mesai saatlerini değiştirme ihtiyacı neden hasıl olmuştur.

Soru 2 : Bu değişim için çalışanlarla veya çalışan temsilcileri ile bir istişareniz oldu mu? talep kimden geldi?

Soru 3 : Eylül ayı itibariyle eğitim öğretim dönemi başlayacak olması hastanelerde çalışan ebeveynlerin ilköğretim çağındaki (6-10 yaş) çocuklarını 08:00 mesai saati başlangıcı öncesi ders başlama saati 08:50 olduğu göz önüne alındığında  ve  kış mevsiminde havanın aydınlık durumu ve saat uygulamasın artık yapılmadığı bir dönem düşünüldüğünde saat kaçta nereye kime bırakacaklardır. İlkokul çağında bir çocuğun anne veya babasının işe başlama saati olan 08:00 de işe yetişmek için evden çıktığı düşünüldüğün de çocuklarını okulun karanlık bahçesine bırakıp (çocuğum sen bekle ben işe yetişeceğim) deyip onu karanlıkta okulun bahçesine bırakması çocuk için nasıl bir psikoloji yaşayacağını düşünmüş müdür?
Ayıca kreş yaşında olan çocuklar için durum hesaba katılmış mıdır? Sağlık müdürü açmış olduğu kreşin açılış saatini 07:30 olara değiştirmiş midir?

Soru 4 : Bu mesai saati uygulaması Okul Servisi firmalarına destek mahiyetinde  tarafınızdan mı düşünülmüştür. Uygun gördüğünüz mesai saatleri çalışan ebeveynleri mesai başlangıç saati göz önüne alındığında ilköğretim çağındaki çocukları için Okul Servisleri ne mahkûm etmek, mecbur bırakmak yeni bir maddi kayıp anlamına gelmez mi?

Soru 5 : Bir gün sağlık çalışanları yararına bir uygulama talebiniz , icraatınız olacak mı? .(Örneğin ; adalet ile yönetmek, işi ehline vermek, istişare etmek, zulümden uzak durmak, dalkavuk barındırmamak, kreş ihtiyacını gidermek gibi vb.)

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, sorularını sürdürerek şöyle dedi; “Sağlık çalışanlarının da vatandaş olduğunu ne zaman hatırlayacaksınız? Sağlık çalışanlarına  söz verip te başaramadığınız ve arkasında duramadığınız kreşi ne zaman açacaksınız ve bizleri davet edeceksiniz?Emin olun ki o açılışa tam kadro katılacağız. Sayın Valimize  buradan açıkça seslenmek istiyorum. Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarının aile birliği düzeninde aksamalara sebep olacak, ailemizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını olumsuz etkileyebilecek bu uygulamanın  kamu kurumları   mesai saati uyuşmazlığı, hastane hizmet binasının şehir dışı ulaşım mesafesi de  göz önünde bulundurularak  08:00-16:00 mesai saati uygulamasından vazgeçilmesini ve defalarca kanunda açıkça belirtilen kreş açılması yönündeki dilekçelerimizi dikkate almasını ve uygulamaya  geçirmesini , mesai saatlerinin  kesintisiz hizmet veren birimlerde 08:30-16:30, (poliklinik, idari birimler) de 08:30-12;30 ve 13;00-17:00 olarak devam etmesini talep ediyoruz”


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.