çetin ticaret

Çanakkale’den Ankara’ya, Anadolu’dan Dünyaya

Çanakkale domatesi, Bayramiç beyazı, Yenice biberi, Ezine peyniri, Biga köftesi gibi birçok ürünümüz Ankara’da düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Fuarı’nda görücüye çıktı.

7974
Çanakkale’den Ankara’ya, Anadolu’dan Dünyaya

Çanakkale domatesi, Bayramiç beyazı, Yenice biberi, Ezine peyniri, Biga köftesi gibi birçok ürünümüz Ankara’da düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Fuarı’nda görücüye çıktı. Fuarda en çok ilgi gören ürünler arasında yer alan ürünlerimiz buradan dünyaya tanıtılıyor.     

Değerli ürünlerimiz Ankara’da görücüye çıktı 
  
  
Çanakkale’nin ürünleri II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Fuarı'nda. Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Fuarı'nda Çanakkale’nin yerel tatları da sergileniyor. Anadolu'nun yöresel ve geleneksel ürünlerinin Ankara'dan dünyaya pazarlanması amacıyla ‘Anadolu'dan dünyaya’ temasıyla Ankara Ticaret Odası tarafından II.Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Fuarı düzenlendi. Fuarda Çanakkale’nin yerel tatları olan Bayramiç beyazı, Yenice biberi Çanakkale domatesi, Ezine peyniri ve daha birçok ürün fuarda yerini aldı. Ulusal marka ve Coğrafi İşaret alınarak tescillenmiş Çanakkale’nin yerel tatları 20 Eylül’e kadar devam edecek fuardı sergilenecek.   

ÜRÜNLERİMZE İLGİ BÜYÜK 

Son zamanlarda altın madeni çalışmalarına karşı başlatılan eylemlere alet edilen ve değersizleştirilen ürünlerin burada dünya arenasına çıkması büyük önem taşıyor. Çanakkale merkez ve ilçelerdeki ziraat odaları, ticaret odaları ve birçok kurum ve kurul tarafından Ankara’ya götürülen ürünler, fuara katılanlara dağıtıldı. Fuara katılan vatandaşların ürünlerimize ilgisi ise memnun etti. Fuarda Çanakkale ürünlerine destek verenler arasında AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da yer aldı. Turan, fuardaki standlarımızı tek tek gezerek ürünlerimizi tanıtıp fuara katılanlardan bilgi aldı.   

"2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" ile Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin markaya dönüşerek coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmesi, böylece ülkemizin büyüyen uluslararası ticaretten yararlanması ve kırsal kalkınma hedeflerine ulaşması hedefleniyor. Konferans Programı, Eğitim Kampları, Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı, B2B Toplantıları (ikili iş görüşmeleri) ve daha birçok etkinliği bir arada barındıran "2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" ile katılımcılara coğrafi işaretler alanında daha fazla bilgi ve deneyim edinme, son gelişmeleri anlama, network ve ticari ilişkileri geliştirme gibi çok yönlü avantajlar sunulacak.  


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.