çetin ticaret

Biga ile Bosna Hersek Arasında, Kardeşlik ve İşbirliği Köprüsü Oluşturulacak

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, 13. Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarına katılan Bosna Hersek Unsko-Sanski Kanton Bölgesi Başbakanı Mustafa Ruznic ile bakan ve belediye başkanlarından oluşan heyet, Biga Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan’ı ziyaret etti.

27099
Biga ile Bosna Hersek Arasında, Kardeşlik ve İşbirliği Köprüsü Oluşturulacak

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, 13. Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarına katılan Bosna Hersek Unsko-Sanski Kanton Bölgesi Başbakanı Mustafa Ruznic ile bakan ve belediye başkanlarından oluşan heyet, Biga Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan’ı ziyaret etti.

Ziyarette, USK Tarım Bakanı Sulejman Kulenovic, USK Ekonomi Bakanı Nijaz Kadiric, USK Meclisi Üyesi Nisvet Jusic, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Zavidovici Belediye Başkanı Haşim Mujonovic ve başkan yardımcıları, Buzim Belediye Başkanı Mersudin Nanic ve başkan yardımcıları, Dünya Bosna Hersek Göçmenler Birliği Başkanı Hasan Sehoviç, Türkiye-Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Güneş ve USK Arıcılar Birliği Başkanı Hajrudin Sabic hazır bulundu. Heyete, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Erkap eşlik etti.

Ziyarette, Biga ile Buzim Belediyeleri arasında iki şehir arasındaki dostluk bağlarını ve ortak işbirliğini güçlendirmek amacıyla imzalanacak olan kardeş şehir protokolü için ilk adım atıldı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Buzim Belediye Başkanı Mersudin Nanic ön görüşme gerçekleştirerek, protokolün hazırlanması için talimat verdi.

Konuşmaların ardından Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın girişimleriyle Biga Belediyesi ile Buzim Belediyesi arasında imzalanacak olan ‘Kardeş Şehir Anlaşması’ için ilk görüşmeler gerçekleşti.

Ziyaret, hediye ve plaketlerin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle son buldu.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.