çetin ticaret

Çanakkale'de Hafızlık Kız Kuran Kursu'nda İlk İcazet Töreni

Çanakkale Müftülüğü, Kepez Hamidiye Hafızlık Kız Kuran Kursu ilk icazet törenini Terzioğlu Yurdu Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Kursa katılarak hafızlıklarını tamamlayan 6 öğrenci, törenle icazet belgelerini aldı.

15282
Çanakkale'de Hafızlık Kız Kuran Kursu'nda İlk İcazet Töreni

Çanakkale Müftülüğü, Kepez Hamidiye Hafızlık Kız Kuran Kursu ilk icazet törenini Terzioğlu Yurdu Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Kursa katılarak hafızlıklarını tamamlayan 6 öğrenci, törenle icazet belgelerini aldı.

İl Müftülüğü tarafından 3 yıl önce Kepez Beldesinde yatılı olarak açılan Hamidiye Hafızlık Kız Kuran Kursu'nun ilk icazet törenine; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın eşi Ayşe Tavlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü'nün eşi Yasemin Köklü, kurum amirlerinin eşleri katıldı. Kadın din görevlilerinin de hazır bulunduği tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende Çanakkale Müftüsü Arif Gökce'nin ardından eşi, emekli Kuran Kursu öğreticisi Neriman Gökce de davetlilere hitap ederek, icazet programının ve hafızlığın önemini ele aldı. Program, Kepez Hafızlık Kız Kur'an Kursu hocası Nilüfer Uzun’un okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Tilavetin ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş, "Hafız olmak ve ölene kadar hafız kalmak çok önemlidir, İnşallah bu genç hafızlarımız da hafız öğrenciler ve hafız evlatlar yetiştirirler" dedi.

Program, kurs öğrencilerinin okuduğu ilahiler, şiir dinletileri ve hafız bir annenin evladına gönderdiği mektubun okunmasıyla devam etti. Kurs hocası Nilüfer Uzun, öğrencilerine taçlarını taktı. Hafız öğrencilerin annelerinin de sahnede yer almasıyla duygusal anların yaşandığı program, yapılan dua ile devam etti.

Programda Seher Erbaş, 6 öğrenciye hafızlık belgelerini verirken, Ayşe Tavlı ve Neriman Gökce ise hediye takdimi yaptı.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.