çetin ticaret

Sağlıkta Personel Yetersizliği Büyük Sıkıntı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı  Seçkin Yörük, “Çanakkale Devlet Hastanesinde ve İlçe Devlet Hastanelerinde çalışan üyelerimiz, personel yetersizliğinden kaynaklı bir çok sorun ile karşı karşıya geliyor” dedi.

34668
Sağlıkta Personel Yetersizliği Büyük Sıkıntı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı  Seçkin Yörük, “Çanakkale Devlet Hastanesinde ve İlçe Devlet Hastanelerinde çalışan üyelerimiz, personel yetersizliğinden kaynaklı bir çok sorun ile karşı karşıya geliyor” dedi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı  Seçkin Yörük  yaptığı açıklamada; “Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanlığı  olarak bugüne kadar çalışanın, hakkın ve haklının yanında olmaya çalıştık. Bundan sonrada bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğimizi buradan tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum. 2 Nisan 2018 tarihinde 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile taşeron şirketlerin son bulup yerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4-D işçi kadrosuna geçişleri için bağlı bulunduğumuz. Türk-İş Konfederasyonu’muzun rolü büyüktür. Fakat 4-D kadrosu işçiye hem güven hemde mağduriyet vermiş bulunmaktadır. Daha önce taşeron şirketlerinde iken birilerinin cv leri ile işe alımlar gerçekleştirilip eleman eksikliğine bir nebzede olsa çözüm bulunmaya çalışıyordu kurumlar. Çanakkale Devlet Hastanesinde ve İlçe Devlet Hastanelerinde  çalışan üyelerimiz personel yetersizliğinden kaynaklı bir çok sorun ile karşı karşıya geliyor” dedi.

Yörük, “Özellikle Ayvacık Devlet Hastanesinde yaşananlar artık ciddi sıkıntılara sebebiyet vermektedir. Üyelerimize yapılan baskı ve mobingler bardağı taşırmıştır. 10.10.2016 tarihinde yeni hastene binasına taşınarak 30 yatak servis  ve Palyatif Servisinde 5 yatak olmak üzere toplam 35 yataklı olarak hizmet vermeye devam etmekte olan ilçe devlet hastanesinde hafta içi Gece 24:00 – 08:00 vardiyalarında hafta sonu 16:00 – 08:00 vardiyalarında koskoca hastanenin temizliğine servislerin işlerine , palyatif yoğun bakım ünitesinin işlerine  ve de getir götür işlerine acil ekibinde çalışan üyelerimiz bir başına yapmak zorunda kalıyor yetişemeyince de hemen bir tutanak yazılıp olay resmiyete kavuşuyor. Bunun üzerine birde temizlik kadrosunda olup ta bu kadar eleman eksikliği varken masa başı işlerde görevlendirilen işçiler mevcut. Bizler zor zamanlarda her zaman iyi niyetimizle devletimizi ve kurumumuzu düşünerek işlerimizi elimizden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çalışırken geçirdiğimiz bu zor dönemlerde personel sıkıntısı yaşadığımız dönemlerden idarecilerimizden ve üstlerimizden bu tür davranışları gördüğümüzde iş yapacak durumumuz kalmıyor” şeklinde konuştu.

Açıklamasını soru ile bitiren Yörük şöyle dedi; “Sayın idarecilerimize buradan soruyorum‘’ Hangi bir işi yapalım? Acile mi bakalım? Servise mi bakalım? Palyatif yoğun bakıma mı bakalım?’ bizler kaça bölünelim.  İnsan hayatı her şeyden daha değerlidir. Biz de üzerimize düşeni yapacağımızı ve her zaman üyelerimizin haklarını korumak için gerekeni yapacağımızı buradan kamuoyuna bildirmek istiyorum” 

Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iş bilen2034 - 7.11.2019 11:29:09
sağlık personel eksiği olmadığı kesin olsa olsa temizlik personeli olabilir