çetin ticaret

Biga Belediyesi’nden Engelliler İçin Özel Program

Biga Belediyesi '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla düzenlediği programla, engelli vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı.

15507
Biga Belediyesi’nden Engelliler İçin Özel Program

Biga Belediyesi '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla düzenlediği programla, engelli vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı.

‘Engelleri Aşmak İçin Bir Araya Geliyoruz’ temasıyla Cumhuriyet Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek üyeleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü değil de engelsizler gününe hoşgeldiniz. Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir. Toplum olarak tüm insanları olduğu gibi kabullenmek farklılıklara tahammül edebilmek insan olma felsefemizin gereğidir. Dernek olarak hedefimiz sorumlu olduğumuz engelli kardeşlerimizin kendi başlarına hayatlarına devam etmelerini ve kendi kendilerine yeter duruma gelmelerini sağlamaktır. Biz dernek olarak bir çok engelli vatandaşımıza ulaşabildik. Biga Belediyesi ile birlikte birçok engelli kardeşimize tekerlekli sandalye verdik, vermeye devam ediyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabileceğimiz bir gün olsun. Bizlerden desteklerini esirgemeyen, bir gün değil 365 gün yanımızda olan başta Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’a, Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a ve ekibine, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen’e şahsım ve engelli kardeşlerim adına çok teşekkür ediyorum. Yüreği güzel insanlar iyi ki varlar” dedi.

Engelleri aşmak için her zaman birlikte olduklarını ifade eden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise, “Bugün bu çatı altında, bu anlamlı günde bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Öncelikle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, şehrimizdeki, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Engellilik konusunu hep birlikte aşıyoruz. Sizlerin azim ve kararlılığı, bizlerin çalışma ve gayretleriyle bir bütün oluyoruz. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımızdır. Bir isteğiniz ya da derdiniz olduğunda kapımız ve telefonumuz her zaman açıktır. Çünkü duyarlı ve paylaşımcı olmak çok önemli bir yaşam biçimidir. Engelli kardeşlerimizin ortaya koydukları başarılar da hepimize ilham oluyor. Bugün hayatın tüm alanlarında mücadele etmeniz mükemmel bir örnek olduğu gibi, kolları olmamasına rağmen yaşama sımsıkı tutunan 'Kimsenin görmediği kanatlarım var' diyen Milli yüzücü Sümeyye Boyacı’nın yakın zamanda ortaya koyduğu başarıları hepimizin gönlünde taht kuruyor. Belediyemizin engelli personeli olan Milli okçumuz Bülent Korkmaz kardeşimiz de okçuluk alanında Türkiye birinciliği ve dünya ikinciliği gibi başarılarıyla, aynı zamanda Çanakkaleli hemşehrimiz Para Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda grurumuz olan Ümit Burunlular hepimize örnek oluyor” diye konuştu.

Biga Belediyesi olarak planladıkları projeye değinen Başkan Erdoğan, “Hükümetimizin sosyal devlet anlayışıyla engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye yönelik önemli çalışmaları oluyor. Hukuki, sosyal ve fiziki engeller bir bir kaldırıldığı gibi engellilerimizin yaşamı kolaylaştırıyor. Bizler de inşallah Bakanlıklarımızın desteğiyle söz verdiğimiz gibi Çavuşköy Açık Hava Spor Kompleksi ve Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hayata geçireceğiz. İçerisinde futbol sahası, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahalarının bulunduğu, yürüyüş yolları ve çocuk oyun parklarının olduğu proje ile birlikte, Çavuşköy İş Okulu alanını büyütüp Engelsiz Yaşam Merkezine dönüştüreceğiz. Özel Eğitim Uygulama alanlarıyla özel kardeşlerimizin mesleki eğitimleri ve sosyal yaşamlarını destekleyeceğiz.Tabi tüm bunları bir lütuf değil sizlerin birer hakkı olarak görüyoruz. ‘Engelleri Aşmak İçin Bir araya Geliyoruz’ temasıyla düzenlediğimiz bu özel programımızda birbirinden renkli etkinliklerle eğleneceğiz. Hem eğlendiğimiz gibi hem de verdiğimiz mesajlarla farkındalık oluşturacağız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, Biga’mızdaki tüm engelli vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm engelli kardeşlerimizin aileleri ile birlikte huzur ve mutluluk içerisinde hayatlarını sürdürmelerini temenni ederim. Engel tanımayanların günü kutlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a teşekkür plaketi takdim etti. Tüm katılımcılarla birlikte pasta kesildi.

Biga’nın ismini birçok yarışma programında başarı ile temsil eden yerel sanatçı Belgin Gölcük’ün şarkılarıyla doyasıya eğlenen katılımcılara Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da eşlik etti. Sihirbaz Filiz, Jonglör Ege ile Maskotlar ve Palyaço ile keyifli anlar yaşandı. Program, Erdoğan ve Bacak’ın, Belgin Gölcük’e çiçek ve plaket takdim etmesiyle sona erdi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.