çetin ticaret

112'de İzinler İptal, Çalışanlar Mağdur

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, 'İlimizin en aktif ve yoğun çalışan 112 birimlerinde görevli çalışanlarımızın izinlerinin iptal edilmesi, çalışanlarımızın motivasyonunu bozmuş ve çalışma şevkini kırmıştır' dedi.

42939
112'de İzinler İptal, Çalışanlar Mağdur

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, "İlimizin en aktif ve yoğun çalışan 112 birimlerinde görevli çalışanlarımızın izinlerinin iptal edilmesi, çalışanlarımızın motivasyonunu bozmuş ve çalışma şevkini kırmıştır" dedi.

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar yaptığı açıklamada; "112 acil sağlık hizmetleri birimi herkesin bildiği gibi ayağımıza taş takılsa aradığımız, koş yetiş, 112 neredesin diye aklımıza gelen ilk birim olduğu gün gibi aşikardır. 24 saat sağlık hizmeti veren ve artık her çağırıldığında gitmek zorunda bırakılan hatta ve hatta  tabiri caiz ise 112 taksi gibi kullanılan bir birim olduğu da artık  gün gibi ortadadır. Çanakkale ilimizde hizmet veren 26 istasyonumuzda çalışan,gece gündüz demeden HIZIR  acil hizmeti veren  ATT ve PARAMEDİK'lerimiz Sağlık Müdürlüğünün yanlış politikaları yüzünden senelik izinlerini kullanamaz veya kullandırtılamaz  duruma gelmişlerdir. Bir yıl boyunca bekleyip kullanacağı izinlerle ilgili planlama yapan 112 çalışanlarımız, başhekimliğin atmış olduğu bir mesajla izinlerinin iptal edildiklerini öğrenmişlerdir.Bu mesaj çalışanlarda şok etkisi yapmış tüm planlarını alt üst etmiştir. Yaz döneminde kullanmak istedikleri izinlerin tamamını kullandırtmayan Başhekim yetkisini aşmış ve izinlerini iptal etmiştir. Aslında en can alıcı nokta izinlerin neden iptal edildiğidir. Evet Başhekim izinleri neden iptal etmiştir ve buna yetkisi var mıdır? Atılan mesaj aynen şöyledir. 2019 aralık ayında yıllık izinler personel ihtiyacı sebebiyle iptal  edilmiştir. Tüm  112 personeline duyurulur denmiştir. Mesajdan  da anlaşıldığı gibi personel ihtiyacı gerekçe gösterilmiştir.

Peki  personel ihtiyacı varsa 122 bünyesinde çalışan sağlık memurları neden hastane kadrolarına çekilmiştir. Çekilecekse neden ocak ayı değil de aralık ayı seçilmiştir. Ayladır süregelen ve  Sağlık Müdürünün yapmış olduğu yanlış uygulama olan doğum yapmış ve iki yıl süreyle gece çalışmasından muaf tutulan ATT VE PARAMEDİKLERİMİZİN resen hastane kadrolarına geçici görevle görevlendirmek suretiyle  112 istasyonlarını boşaltılarak personel ihtiyacına sebebiyet vermiştir. İl dışı PDC lerde dolu görünen Çanakkale 112 başhekimliği kadrolarının personel eksiği  yokken, neden personel ihtiyacı gerekçe gösterilmiştir. 112 kadrosun görevli sağlık memurlarının  sahadan çekilmesi için neden erken davranılmış ve ocak ayı beklenilmemiştir. Kadroları alınan sağlık memurları neden geçici görevle tekrar 112 istasyonlarında görevlendirilmemiş ve mağduriyet ortadan kaldırılmamıştır. Kadroları hastanelerde veya sağlık müdürlüğünde olanlar neden 112 istasyonlarında çalıştırılmak suretiyle eşitlik ilkesine aykırı hareket edilmiş ayrımcılık yapılmıştır. Aslında sorulacak daha çok nedenler var ama neticede 112 çalışanları hakettikleri izinleri kullanamamış ve mağdur  edilmişlerdir. İzinlerin iptal edilmesi için gerekçeli bir durum söz konusu değilken Valilikten veya Bakanlıktan konuya ilişkin bir yazı tebliği yokken Başhekimliğin ve Müdürlüğün izinleri iptal etmesi tamamen bir hak gaspı olduğu açıkça ortadadır.

Çavdar, Buradan öncelikle Sayın Bakanımıza ve Valimize sesleniyorum. İlimizin en aktif ve yoğun  çalışan 112 birimlerinde görevli çalışanlarımızın izinlerinin iptal edilmesi, çalışanlarımızın motivasyonunu bozmuş ve çalışma şevkini kırmıştır. Bu olaya sebep olan anlayışlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması mağduriyete sebep olan gerekçelerin ortadan kaldırılması ve yeni sorunlara sebebiyet verilmeden gerekli tedbirin alınması şart olmuştur. Sağlık Bakanlığının ve Valimizin konuya gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır. Burada tüm yetkililere ve kamuoyuna teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" sözlerine yer verdi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dursun CENGİZ2038 - 14.12.2019 18:38:03
Sağlıkcıların dışında herkes mutu. Bize Ahh ,ahh,of,of demekten başka ............