çetin ticaret

Lapseki'deki Tarihi Kaplıca, Turizme Kazandırılıyor

Çanakkale’nin Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Kocabaşlar köyündeki tarihi kaplıcanın turizme kazandırılmasına yönelik projenin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nca (GMKA) destekleneceğini söyledi.

22014
Lapseki'deki Tarihi Kaplıca, Turizme Kazandırılıyor

Çanakkale’nin Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Kocabaşlar köyündeki tarihi kaplıcanın turizme kazandırılmasına yönelik projenin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nca (GMKA) destekleneceğini söyledi. 

Kocabaşlar'ın Ilıca mevkisinde yer alan kaplıcanın turizme kazandırılmasıyla ilgili 2015'te ruhsat alımı için başlatılan girişimlerde somut adım atıldığını kaydeden Kaymakam Tahir Şahin, projenin GMKA tarafından 'Turizm Altyapısının Güçlendirilmesi ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı' dahilinde destekleneceğini belirtti. Kaymakam Şahin, istenilen sıcaklık ve su değerlerinin bulunmasıyla bölge turizmine büyük katkı sağlanacağını söyledi.

'Jeotermal Arama ve Üretim Kuyusu Yaptırılması' başlığı altında, 24 Nisan'da resmi ilanın yayımlanmasının ardından 15 Mayıs günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Toplantı Salonu’nda ihale gerçekleştirilecek.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2069 - 6.05.2020 14:41:06
Allahın lütfu olan bu kaynak. İnşallah heba edilmez.