çetin ticaret

“Devlet ve Millet Uyumuyla Üstesinden Gelemeyeceğimiz Hiçbir Sorun Yok”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’de bulunan oda ve borsa başkanlarıyla bir araya geldi.

25047
“Devlet ve Millet Uyumuyla Üstesinden Gelemeyeceğimiz Hiçbir Sorun Yok”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’de bulunan oda ve borsa başkanlarıyla bir araya geldi.

Hükümetin açıkladığı destek paketleri ve süreç ile beraber ortaya konan tespitlerin görüşüldüğü toplantı hakkında Turan, “Salgının başladığı ilk günden itibaren Çanakkale’mizin tüm dinamikleriyle karşılıklı istişare kültürünü geliştirmeye azami gayret gösteriyoruz” dedi. 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Çetin ve Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay toplantıya katılanlar arasında yer aldı. 
Konuyla alakalı açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bu mücadelenin hem insani hem ekonomik hem de dayanışma boyutundayız. Hemşehrilerimizi, işcimizi, işverenimizi ve istihdamı korumak temel amacımız. Tüm talepleri büyük bir hassasiyetle dikkate alıyoruz. Tüm gücümüzle esnafımızın, iş dünyamızın, hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Salgının başladığı ilk günden itibaren Çanakkale’mizin tüm dinamikleriyle karşılıklı istişare kültürünü geliştirmeye azami gayret gösteriyoruz. Bugünde Çanakkale’mizde bulunan Oda ve Borsa başkanlarımızla bir araya gelerek şehrimizin  bu süreci hem ekonomik hem de istihdam noktasında en az zararla atlatması için istişare ederek onların tespitlerini not aldık. Uygulanan tedbirlerin, alınan kararların sahada yansımasını bir de onlardan dinledik. Devletimiz; 200 milyarlık ekonomik istikrar paketi başta olmak üzere milyonlarca insana sosyal ve ekonomik destek veriyor. Yine Çanakkale’mizde kısa çalışma ödeneği için; 3143 firma ve 22.830 kişi için başvuruda bulundu. 21.800 kişinin işlemleri tamamlanarak, 17.980 kişi kısa çalışma ödeneğine hak kazandı ve 1000 kişinin ise işlemleri devam ediyor. Tüm hemşehrilerimiz devletimizin gücünü hissetti. Her zaman söylediğimiz bir hususun tekrar altını çizmek istiyorum. Devlet ve millet uyumu ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Milletimizin devletine güveniyle, devletimizin milletine sahip çıkmasıyla bu salgını en az hasarla atlatacağımızdan hiç şüphemiz yok” şeklinde ifade etti. 

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Üreticimiz, sanayicimiz ve esnafımız, ekonomimizin lokomotifidir. Türkiye’nin büyümesinde ve kalkınmasında, hedeflerine doğru ilerlemesinde önemli bir rol üstleniyorlar. Yaptığımız çalışmalarımızla tüm hemşehrilerimize temas etmeye gayret ediyoruz. Salgın yüz yüze teması engellese de bizler iletişimi koparmadan şehrimizin sorunlarına çözüm arıyoruz. Muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, kaymakamlarımızla ve valimizle her dakika alınan önlemleri ve bölgelerin son durumlarını istişare ediyoruz. Tüm bu çalışmaların yanı sıra oda ve borsa başkanlarımızla bir araya gelerek salgına karşı sağlanan destek paketlerinin yansımalarını, tespitlerini görüştük. Artık tedbirleri alarak normalleşme sürecine giriyoruz. İnanıyoruz ki hızlı ve sağlam bir toparlanma sürecini hep beraber hayata geçireceğiz” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.