çetin ticaret

Çiftçiler, 'Lapseki Devi' Kirazlarını İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Yediğini Söylüyor

Çanakkale'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden Lapseki ilçesinde geleneksel Türk çay bardağına sığmayacak kadar iri olan kirazların hasadı başladı. Her biri 20 gram ağırlığındaki 'Dev Lapseki' kirazını üreten çiftçiler, bu kirazların İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından yenildiğini söylüyor.

8748
Çiftçiler, 'Lapseki Devi' Kirazlarını İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Yediğini Söylüyor

Çanakkale'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden Lapseki ilçesinde geleneksel Türk çay bardağına sığmayacak kadar iri olan kirazların hasadı başladı. Her biri 20 gram ağırlığındaki 'Dev Lapseki' kirazını üreten çiftçiler, bu kirazların İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından yenildiğini söylüyor. Kiraz ve şeftali üretimi ile öne çıkan Lapseki ilçesi, Türkiye'de meyvecilikte önemli bir merkezdir. Lapseki çiftçileri bir süredir dev kiraz hasadı yapıyor. Tadı ve büyüklüğü ile ünlü kirazlar, çiftçiler tarafından her gün toplanıp İstanbul'daki pazarlara gönderiliyor. Kiraz çiftçileri, Lapseki kirazının aromasını toprağın doğasından aldığını söyledi.

“8-10 YILDIR BU KİRAZI ÜRETİYORUZ”

“Bu bizim kirazımız; 'Lapseki devi' dediğimiz yarışmaya kirazlarımız katılıyor. Kirazlar Avrupa'ya ihraç edilmekte ve İngiliz Kraliyet ailesi tarafından yenilmektedir. Bu kiraz geleneksel Türk çay bardağına sığmaz. 20 gram ağırlığındadır. Bu kirazı 8-10 yıldır üretiyoruz” diyen kiraz çiftçisi Cihat Gündüz, Lapseki kirazının eşi benzeri yok. Öte yandan Lapseki Belediyesi'nin her yıl düzenlediği kiraz yarışmasına katılacak olan çiftçiler, ağaçta yetişen kirazları yakından takip ediyor.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.