çetin ticaret

Bigalılar, Kitap Fuarına Akın Etti

Çanakkale'nin Biga ilçe Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini düzenlediği kitap fuarı, 33 yazar ve 42 yayınevinin katılımıyla yapıldı. Kitap fuarına, kitapseverler büyük ilgi gösterdi.

12744
Bigalılar, Kitap Fuarına Akın Etti

Çanakkale'nin Biga ilçe Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini düzenlediği kitap fuarı, 33 yazar ve 42 yayınevinin katılımıyla yapıldı. Kitap fuarına, kitapseverler büyük ilgi gösterdi.

Biga Belediyesi'nce Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kitap fuarında 8 gün boyunca 33 imza günü, 5 söyleşi, çocuklar için 2 masal dinletisi ve Ruhi Su Dostlar Korosu konseri gerçekleştirildi. 33 yazar ve 42 yayınevinin katıldığı, yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, Ahmet Ümit, Sevinç Erbulak, İrfan Değirmenci, Ataol Behramoğlu, Şermin Yaşar, Hüseyin Avni Danyal, Kahraman Tazeoğlu, Varol Yaşaroğlu, Bülent Üstün başta olmak üzere ünlü yazar ve çizerler, kitapseverler ile buluştu.

Biga'da okumak üzerine bir farkındalık oluşturmak için yola çıktıklarını belirten Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, duraklarda kütüphane kurarak ilk adımı attıklarını söyledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde biri dijital olmak üzere iki kütüphane kurduklarını ifade eden Başkan İsmail Işık, şöyle konuştu:

"Halimbey Konağı'nda Kent Konseyi ile birlikte bir kütüphane daha kurduk. Son olarak ise Sanat Merkezi açtık ve içinde bir kütüphane kurduk. Biri dijital olmak üzere Biga'mıza 4 kütüphane kazandırdık. Okullarda kitap dağıtımından tutun da yerel yazarlarımızın kitaplarına verdiğimiz desteklere kadar okumanın yaygınlaşması için farkındalık oluşturacak kampanyalar, çalışmalar yaptık. Bizler okuyan bireylerin duvarların ardını görebileceğini ve o duvarları aşabileceğini çok iyi biliyoruz. Geçen yıl ilkini ve bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımız da bu vizyonumuzun bir parçasıydı. Geçen yıl kitap fuarımıza 27 bin ziyaretçi katılırken, bu yıl 50 bini aşkın ziyaretçinin olması bizleri çok sevindirdi. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve kitap fuarını ziyarete gelen tüm kitapsever hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Her yıl daha çok tecrübe kazanıyoruz. Önümüzdeki yıl daha başarılı bir kitap fuarı gerçekleştireceğimize inanıyorum."


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.