çetin ticaret

'Troya'yı Düşlüyorum' Adlı Oyun Büyük Beğeni Topladı

Çanakkale'de, 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında, Turgut Reis Ortaokulu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan 'Troya'yı Düşlüyorum' adlı müzikal tiyatro oyunu beğeni topladı.

14103
'Troya'yı Düşlüyorum' Adlı Oyun Büyük Beğeni Topladı

Çanakkale'de, 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında, Turgut Reis Ortaokulu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan 'Troya'yı Düşlüyorum' adlı müzikal tiyatro oyunu beğeni topladı.

ÇOMÜ Necip Fazıl Salonu'nda sahnelenen 'Troya'yı Düşlüyorum' adlı müzikal tiyatro gösterimini, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Görün, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dinçay Köksal, daire müdürleri, akademisyenler, veliler ve çok sayıda öğrenci izledi. Öğrenciler tarafından sahnelenen 'Troya'yı Düşlüyorum' adlı müzikal tiyatro gösterimi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

5 bin yıl öncesine dayanan Anadolu'nun kadim değeri Troya'yı anlatan oyunun yazar ve yönetmenliğini Buket Deniz yaptı. Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan'ın da katkı verdiği oyunun tüm müzikleri ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri, metin ve diyalogları Turgut Reis Ortaokulu öğretmenleri, kurgu, müzik, sahne dekorları fakültenin sahne sanatları öğretim üyeleri, oyuncuların kostümleri ise Kadir Şen gözetiminde öğrenci velileri tarafından hazırlandı.

'Troya'yı Düşlüyorum' müzikal tiyatronun yoğun emek sonucu hazırlandığını ve Türkiye'de bir ilk niteliğini taşıdığını belirten Turgutreis Ortaokulu Müdürü Şule Yıldızoğlu, hedeflerinin oyunu geliştirerek ülke içinde ve yurt dışında da sahnelemek olduğunu söyledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ise, üniversite olarak kent ile kurulan köprülerin nasıl güzel sonuçlar verdiğinin en iyi örneklerden birine tanık olduklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Turgut Reis Ortaokulu yönetimi başta olmak üzere öğretmen, öğrenci, veli ve emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Oyun sonunda, 'Troya'yı Düşlüyorum' adlı müzikal tiyatro gösterimine katkı sunanlara çiçek takdim edildi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.