çetin ticaret

Biga'da İndirimli Alışveriş Günleri Başladı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bu yıl 4'üncü kez düzenlenen İndirimli Alışveriş Günleri başladı.

137286
Biga'da İndirimli Alışveriş Günleri Başladı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bu yıl 4'üncü kez düzenlenen İndirimli Alışveriş Günleri başladı.

Biga ilçesinde, esnaflara kazanç sağlayarak, yerel ekonomiyi canlandırmayı ve halkın hoş zaman geçirmesi amacıyla Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası, Kahveciler Odası, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Biga Ticaret Borsası işbirliğinde gerçekleştirilen İndirimli Alışveriş Günleri, Kasaplar Sokak'ta açılış töreni ile başladı.

Açılışa Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Jale Kırbaj, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Emin Aktaş, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılışta, Biga Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri gerçekleştirdi. Ardından bereket helvası dağıtımı yapıldı.

Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, 5 yıl önce göreve geldiklerinde hedeflerinden birinin de ekonomiye katkı vermek olduğunu söyledi. Biga İndirimli Alışveriş Günleriyle bu katkıyı vermeye devam ettiklerini belirten Başkan Işık, "İndirimli Alışveriş Günleri bölgede dikkat çeken bir etkinlik oldu. Bölgedeki diğer belediyelerde beni arayarak organizasyonun nasıl olduğunu, sonuçların ne olduğunu soruyorlar. Onlarda yapmaya çalışıyorlar. Bölgeye de bu anlamda örnek bir faaliyet gerçekleştirmiş olduk. Özellikle İndirimli alışveriş günlerine hazırlanan esnaflarımız 3'üncü bir bayram gibi iş yaptıklarını ifade ediyorlar. Yaptığımız işin amacına ulaşmış olması, karşılık bulmuş olması bizi mutlu ediyor. Aynı zamanda iş yapma kültürünün de önemli olduğunu ve bunun da gerçekleştiğini Biga'da belirtmiş oluyoruz. Bütün meslek kuruluşları ile bu işe destek veren esnaflarımız ile Biga'da bir ve beraber olduğu zaman güzel işler yapılacağını ortaya koyuyoruz. Esnafımıza bol kazançlar, Biga halkımıza da mutlu bir 4 gün geçirmesini diliyorum" dedi.

Çan caddesi ve üzerindeki sokaklarda, Biga halkı kestane pişirip, sokak çalgıcılarının müzikleriyle eğlendi. 4 gün sürecek Biga İndirimli Alışveriş Günleri süresince konserler, yerel mağazaların ürünlerinin sergilendiği defile yer alacak. Bigalı müzisyenlerin konserlerin yanı sıra Derya Uluğ, Gece Yolcuları, Yeni Türkü konseri ile indirimli alışveriş heyecanı tamamlanacak.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.