çetin ticaret

Gelibolu Belediyesi'nin Geleneksel 23 Nisan Yarışması Sonuçlandı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen, resim, şiir ve kompozisyon dalındaki 'Çocukların Mavi Hayallerindeki Atatürk ve 23 Nisan' konulu yarışma sonuçlandı.

26730
Gelibolu Belediyesi'nin Geleneksel 23 Nisan Yarışması Sonuçlandı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen, resim, şiir ve kompozisyon dalındaki 'Çocukların Mavi Hayallerindeki Atatürk ve 23 Nisan' konulu yarışma sonuçlandı.

Gelibolu Belediyesi'nce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen, 'Çocukların Mavi Hayallerindeki Atatürk ve 23 Nisan' konulu yarışmaya, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışması için toplam 92, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışması için toplam 125 eser teslim edildi. Kompozisyon dalında ise 12 eser katıldı.

Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Çoban, Deniz Cankara ile Türk Dili Edebiyatı ve Görsel Sanatlar öğretmenlerinden oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda ilkokullar arası şiir kategorisinde Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu’ndan 'Atatürk Yüreğimde' isimli eseri ile Yağmur Ece Koşar birinci, 75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndan '23 Nisan Çocukların Bayramı' isimli eseri ile  Naz Akça ikinci, yine 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndan 'Atatürk ve 23 Nisan' isimli eseri ile Nisa Akça üçüncü oldu. Bu dalda Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu’ndan 'Atatürk ve 23 Nisan' adlı eseriyle Selem Bağçuvan mansiyon ödülüne layık görüldü.

Aynı kategoride ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada ise Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi 'Bir Mavi Düş 23 Nisan' konulu eseri ile Dilay Aydın birinci olurken, 100.Yıl Barış Ortaokulu’ndan 'Çocuk Demiş' konulu eseri ile Melis Defne Arslan ikinci, Namık Kemal Ortaokulu’ndan Ece Çetin 'Armağan Var Çocuklara Atamdan' isimli eseri ile üçüncü oldu. Bu grupta 100.Yıl Barış Ortaokulu öğrencisi Nurgül Asuman Akkaya’nın 'Emanet' isimli eseri de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon kategorisinde toplam 12 eser yarıştı.  Namık Kemal Ortaokulu’ndan '23 Nisan Hayalleri' isimli eseri ile Buse Parta birinciliği, 100.Yıl Barış Ortaokulu’ndan 'Karanlığımızda Açan Güneş' isimli eseri ile Melis Akar ikinciliği ve yine 100.Yıl Barış Ortaokulu’ndan 'Masmavi Hayallerin Gerçekleştiği Gün' isimli eseri ile Esra Erer üçüncülüğü elde etti. Bu kategoride, seçici kurul tarafından mansiyon ödülüne Namık Kemal Ortaokulu’ndan 'Atatürk’ün Gözünde Çocuk' eseri ile Saadet Gündoğdu layık görüldü.

Diğer yandan ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim dalında;  ilkokullar arasında Gazi Süleyman Paşa İlkokulu’ndan Melis Su Mandacı birinci, 26 Kasım İlkokulu’ndan Ada Güdücü ikinci, yine aynı okuldan Tanem Ertuğrul üçüncü oldu. 75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndan Duru Yağmur Uzun bu dalda mansiyon ödülüne layık görülen eser oldu. Yine bu dalda 26 Kasım İlkokulu’ndan Ayyüce Çardak jüri özel ödülüne layık görüldü. Resim kategorisinde ortaokul öğrencileri arasında Namık Kemal Ortaokulu’ndan Nisanur Sakik birinci olurken, ikinci yine aynı okuldan Arzum Çalışkan ikinci, 100.Yıl Barış Ortaokulu’ndan Melis Defne Arslan üçüncü oldu. Bu dalda mansiyon ödülüne de jüri tarafından Hakimiyeti Milliye Ortaokulu öğrencisi Elif Can layık görüldü.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin hediye çekleri ve teşekkür belgeleri ise, Eşref Bitlis İlkokulu’nda düzenlenecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı içerisinde takdim edilecek.

Jüri üyelerini teşekkür eden Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve T.B.M.M.’nin kuruluş yıldönümünde çağdaş bir ülke kuran, baştabüyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla minnetle, canlarını bu ülkeye, bu Cumhuriyete feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.