çetin ticaret

Rektör Murat, Engelli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Engelliler Haftası nedeniyle engelli öğrencilerle bir araya geldi.

19179
Rektör Murat, Engelli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Engelliler Haftası nedeniyle engelli öğrencilerle bir araya geldi.

ÇOMÜ Rektörlüğü ve Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi tarafından, 10-16 Mayıs Engeliler Haftası dolayısıyla Dardanos Yerleşkesinde gerçekleşen etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Engelsiz Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doktor Öğr. Gör. Nurullah Bolat, engelli öğrencilerle bir araya geldi. Engelli öğrencilerle sohbet eden Rektör Murat, öğrencilerle tek tek tokalaşıp, tanıştı. Engelli öğrencilerin istek ve taleplerini dinledi.

Engelli öğrencilerle bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, sosyal politika alanında dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların içinde kendisinin de olduğuna söyledi. İnsan için önemli olanın vicdanın, ruhun engelli olmaması olduğunu ifade eden Rektör Murat, "Dezavantajlı gruplarla ilgili üniversitelerde ulusal ve uluslararası çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu toplumun her kesiminde olduğu gibi engellileri de kucaklaması açısından güzel bir gösterge. Onlar için hayatı daha kolay ve ulaşılabilir, erişilebilir bir düzeye getirilme çabası medeniyet açısından önemlidir. Medeniyet, yüksek binalar ve gelişmiş teknolojiler yaratmak değil insanlara verilen değerle ilgilidir. İnsan bizim kültürümüzde, değerlerimizde çok değerlidir. Hangi medeniyet insan odaklı hareket ediyorsa asırlar boyu kendisini yaşatabilir. Bizim medeniyetimiz de bu anlamda çok zengindir. Bizim kültürümüzde yaradılanı severiz, yaradandan ötürü" dedi.

Rektör Murat, konuşmasının ardından engelli öğrencilere hediye takdim etti.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.