çetin ticaret

Rektör Murat: Teknopark Yerleşkesi Çanakkale'nin Vizyonu İçin Önem Arz Ediyor

Çanakkale Teknopark Yerleşkesi ve yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, 'Genç¸ ve yenilikçi girişimcilerin faaliyet göstereceği Teknopark yerleşkesi Çanakkale'nin vizyonu için önem arz ediyor. Burada yaratılan ekosistemi sonuna kadar destekliyoruz' dedi.

22401
Rektör Murat: Teknopark Yerleşkesi Çanakkale'nin Vizyonu İçin Önem Arz Ediyor

Çanakkale Teknopark Yerleşkesi ve yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, "Genç¸ ve yenilikçi girişimcilerin faaliyet göstereceği Teknopark yerleşkesi Çanakkale'nin vizyonu için önem arz ediyor. Burada yaratılan ekosistemi sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açılışı gerçekleştirilen 135 bin metrekare toplam yatırım alanına sahip Çanakkale Teknopark Yerleşkesi ve Yeni Hizmet Binasında incelemelerde bulundu. Ziyaret kapsamında Çanakkale Teknopark alanında son üç yılda tamamlanan ve devam eden altyapı ve üstyapı çalışmaları ile kurumsal süreçler ve projeler ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı.

Teknopark’ın bugün itibariyle 51 firma, 8 kuluçka ve 6 ön kuluçka girişimcisi ve yaklaşık 250 Ar-Ge personeliyle yüzde 100 dolulukla hizmete açılıdığını belirten Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erkan Bil, "Hayalleri büyük, enerjisi ve sinerjisi yüksek bir Teknopark olarak, girişimcilerimize AR-GE ve yenilik ekosistemiyle bütünleşmiş bir yaşam alanı sunmak istiyoruz” dedi. 

Toplantının ardından Çanakkale Teknopark alanında, spor ve rekreasyon tesislerinde incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, "Çanakkale Teknopark’ın bu kadar kısa sürede kat ettiği mesafe guru verici. Öğrencilerimizin akademik gelişimi ve iş hayatında başarılı olmaları kadar yeni iş fikirleriyle girişimci olarak desteklenmesini de çok önemsiyoruz. Genç¸ ve yenilikçi girişimcilerin faaliyet göstereceği Teknopark yerleşkesinin Çanakkale'nin vizyonu için önem arz ediyor. Burada yaratılan ekosistemi sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.