çetin ticaret

ÇOMÜ'de Hemşirelik Haftası Kutlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası'nı kutladı.

30420
ÇOMÜ'de Hemşirelik Haftası Kutlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası'nı kutladı.

Düzenlenen programa, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Babacan Gümüş, hemşireliğin bilgi ve becerileriyle hayat veren, kalbi ve yüreğiyle dokunan, bilim ve sanattan oluşan bir disiplin olduğunu belirterek, "Bir sağlık profesyoneli olarak hemşireler üstlenmiş oldukları görev ve sorumluluklar nedeniyle çok özel, çok önemli ve vazgeçilmez bir konuma sahiptirler. Çünkü hemşireler hem önleyici, hem koruyucu, hem tedavi edici, hem de rehabilite edici hizmetlerde görev alırlar. Sağlıklı bireylerin, sağlıklı toplumun, sağlıklı ailelerin devamı için görevleri nedeniyle hemşireler vazgeçilmezdir" dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise, hemşirelik mesleğinin toplumda bağlayıcı bir unsur olması nedeniyle çok kıymetli olduğunu ifade ederek, "Hemşireler hasta, hasta yakınları, diğer sağlık çalışanları arasında bir denge unsuru. En son kızacak, üzülecek, yorulacak kişiler hemşireler. Ama sizin sayenizde sağlıkla ilgili sorunların aşıldığını biliyoruz. Sadece hastane ortamında değil toplumun birçok yerinde hizmet veriyorsunuz. Bu nedenle bu mesleği seçtiğiniz için her birinizi canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Gösteri sonunda halk oyunları ekibine teşekkür belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden tarafından takdim edildi.  

Program, ÇOMÜ’yü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni sosyal ve sportif faaliyetlerde başarı ile temsil eden öğrencilere hediye takdimiyle devam etti. Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN) tarafından bu yıl belirlenen 'Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses' temalı sunum ile sona erdi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.