çetin ticaret

Böbrek Nakli Olamadı, Bağışlanan Karaciğeri Bir Kişiye Can Oldu

Kronik diyabet hastası olan ve 10 yıldır böbrek nakli için kendisine uygun donör bekleyen Davut Doğan'ın (56) beyin ölümü gerçekleşince kendi organı başka bir hasta için umut oldu.

57132
Böbrek Nakli Olamadı, Bağışlanan Karaciğeri Bir Kişiye Can Oldu

Kronik diyabet hastası olan ve  10 yıldır böbrek nakli için kendisine uygun donör bekleyen Davut Doğan'ın (56) beyin ölümü gerçekleşince kendi organı başka bir hasta için umut oldu. Doğan'ın karaciğeri Bursa’daki hastaya nakledildi.

Çan ilçesinde yaşayan evli ve 1 çocuk babası Davut Doğan, şeker hastalığına bağlı olarak 10 yıl önce kronik diyabet hastası oldu ve böbrekleri iflas etti. Bursa'da diyalize giren Doğan, yıllarca böbrek nakli olmak için sıra bekledi. Aynı zamanda Diyabet Derneği Çan Temsilcisi Davut Doğan, 2 gün önce geçirdiği beyin kanaması sonucu Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Dün beyin ölümü gerçekleşen Davut Doğan'ın ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü, hemşire Yeliz Baykala, Emine Karakaya ve Gönül Pınarcıoğlu Bursa'daki organ nakil merkezleriyle temasa geçti. Gece yarısı Bursa'dan gelen ekipler operasyona başladı. Doğan'ın bağışlanan karaciğeri Bursa’da özel bir hastanede başka bir hastaya nakledildi.

Organ nakil ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali, "Böylesine mübarek günlerde başkasının canına can katan merhuma rahmet, kederli ailesine ise başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.