çetin ticaret

Hani Martın Sonu Bahardı?

Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Bayramiç Belediyesi’nde işten çıkarmaları sert bir dille eleştirdi.

26217
Hani Martın Sonu Bahardı?

Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Bayramiç Belediyesi’nde işten çıkarmaları sert bir dille eleştirdi. Özdemir, “Evlerine ekmek götürmek, insanca yaşamak, namerde muhtaç olmamak için emekçilerin verdikleri hayat mücadelesi maalesef emek düşmanları tarafından akamete uğratılmıştır” dedi.

Yıldırım Akbulut Meydanı'nda düzenlenen eyleme Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, grup adına yaptığı açıklamada, “Kamuoyundan takip ettiğiniz ve bizzat şahidi olduğunuz üzere, 31 Mart seçimleri sonrası CHP’ye geçen Bayramiç Belediyesi’nde, işten çıkarılan 57 emekçi kardeşimizin işe iade edilmesini protesto etmek için buradayız. Bugün Hizmet-İş Sendikası olarak, Yeşil Bayramiç’imizin güzel insanlarıyla birlikte belediyeden atılan emekçilerin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun uzun yıllardır belediyede çalışan 57 emekçi arkadaşımızı içinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayına hiç aldırmadan işten çıkarmış ve bu emekçilerin yerine yeni işçiler almak için girişimlere başlamıştır. Bu bir emek kıyımıdır. Bu bir emeğe ihanettir.  ‘Martın Sonu Bahar’ ve ‘Derman Belediyeciliği’ sloganlarıyla seçime giren Bayramiç Belediye Başkanının, içinde olduğumuz rızık ayında işçinin rızkını kesmesi,  sloganlarının tam tersine emekçilerin evlerine dert ve kara kışı getirmiştir. Evlerine ekmek götürmek, insanca yaşamak, namerde muhtaç olmamak için emekçilerin verdikleri hayat mücadelesi maalesef emek düşmanları tarafından akamete uğratılmıştır. Bilinmedir ki bu yapılan zulmü, adaletsizliği, hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğiz. Bu adaletsizliğin son bulması için Bayramiç’te sonuna kadar mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Asla vazgeçmeyeceğiz. Bayramiçli İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, “Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoludur dönmek bilmez yürürüz” dedi.

Özdemir şöyle konuştu; “Buradan Belediye Başkanı Uygun’a soruyoruz; Yıllardır Bayramiç halkı için gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımızın işten çıkarılmalarının sebebi nedir? Dürüstçe Bayramiç’e hizmet etmek mi?  Verilen görevi eksiksiz yapıp helal para kazanmak mı? Yoksa, Belediye Başkanının Seçim vaatlerinden olan kendisine yakın yüzlerce kişiyi Belediyede işe almak için yaptığı bir uygulama mı? Çok değil 31 Mart yerel seçimleri öncesine kadar Mert Uygun Belediye işçileriyle yaptığı seçim toplantısında hiç kimseyi işten çıkartmayacağını ve kimsenin keyfi yerini değiştirmeyeceğini söylemişti. Gelecek günler belediye çalışanları için daha mutlu ve huzurlu olacak demişti. Bayramiç halkının ve emekçilerinin huzurlarında verdiğiniz sözlere rağmen 57 emekçiyi ekmeğinden etmenin izahı yoktur. Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’u uyarıyoruz gelin yaptığınız yanlıştan dönün. Gelin bu mübarek günlerde aç bıraktığınız emekçileri ve ailelerini düşünün. Bu yanlıştan geri dönmemek sözünüzden dönmek demektir. Böyle güzide bir ilçeye sözünün eri, mert ve güvenilir yönetimler layıktır. Sizde bu güzel ilçeye layık olduğunuzu gösterin. İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesine kahramanca ilk tepki veren halk Bayramiç bunu da iyi biliyoruz. Bundan hareketle bu zulüm karşısında Bayramiç halkının bizim yanımızda olacağına gönülden inanıyoruz”

AK Parti İl Başkanı avukat Gültekin Yıldız da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Yerel seçimler sonrasında Bayramiç Belediyesi'nde hukuka aykırı bir şekilde işten çıkarılan 57 emekçi kardeşimiz için Hizmet-İş Sendikası'nın düzenlemiş olduğu basın toplantısına katıldık. Son beş yılda yapılan hizmetlerle, Mehmet Akif Ersoy evi gibi gün yüzüne çıkarılan değerleriyle ulusal gündemde yer alan Bayramiçimizin maalesef bugün nüfusuyla orantılandığında CHP'nin Türkiye'de en fazla belediye işçisi çıkardığı ilçe olarak ulusal basının gündeminde yer almasından duyduğumuz üzüntüyü ifade ettik. Dile kolay 57 işçi, 57 aile, 57 eş, babasının nafakalarını kazanıp eve dönmelerini bekleyen en az 100 çocuk. Sormak istiyorum Bayramiç'in CHP'li Belediye Başkanı'na, bir gün bu çocuklardan biri karşısına geçer ve 'Babamı neden Ramazan ayı gibi mukaddes bir ayda işten çıkardın, bizi neden aç bıraktın?' derse ne cevap verecek. 'Babanı AK Partili Belediye döneminde işe alındığı için işten çıkardım, yerine CHP'lileri, yandaşlarımı işe aldım mı?' diyecek. O ne cevap verir bilmiyorum ama bu zulmü ne hukukun ne de vicdanların asla kabul etmeyeceğini çok iyi biliyorum. Nefret ve ayrımcılık suçunu işleyen Bayramiç Belediye Başkanı'nı kınıyorum. CHP ilçe başkanı gibi davranmayı bırakıp şehrül emin olmaya, sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum. Seçim döneminde 'Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak' diyen Sayın Kılıçdaroğlu'na sözünü tekrar hatırlatıyorum" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan sendika üyeleri, belediye önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra olaysız dağıldı. Basın açıklamasına, Hizmet-İş Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demirsöz, sendika yöneticileri ile belediye meclisi üyeleri ve işten çıkarılan işçiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan işten çıkarmalarla ilgili olarak Bayramiç Belediyesi'nde müfettiş görevlendirilerek, inceleme başlatıldığı ileri sürüldü.


Hani Martın Sonu Bahardı?
Hani Martın Sonu Bahardı?
12122

Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.