çetin ticaret

6 Bin Dekar Arazi Suya Kavuşacak

Bayramiç Yassıbağ Barajı ve Ayvacık Çamköy Göleti sulama hizmetine açıldı.

144567
6 Bin Dekar Arazi Suya Kavuşacak

Ayvacık Çamköy Göleti ve Bayramiç Yassıbağ Barajı sulama hizmetine açıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 6 bin dekar arazinin sulama imkanına kavuşacağı, yılda toplamda 7 Milyon TL’ye yakın bir gelir artışı sağlayacak projelerin hayırlı olmasını diledi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ayvacık Çamköy Göleti ve Bayramiç Yassıbağ Barajının sulama hizmetine açıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Turan, “Ayvacık Çamköy Göleti ve Bayramiç Yassıbağ Barajı çiftçilerimize, hemşehrilerimize hayırlı olsun. Çanakkale’mizin nüfusunun 1/3'ü olan 180 bin kişi, tarımsal (bitkisel ve hayvansal) faaliyette bulunmaktadır. Türkiye ortalamasına bakıldığında önemli bir sayısal çoğunluğu oluşturmaktayız. Şehrimizde toplam 111 farklı ürün üretilmekte ve 44 ürünümüzde üretim miktarı bakımından Türkiye’de ilk on içindeyiz. Çiftçilerimizin tarımdan sağladığı geliri arttırmak ve daha modern imkanlarla üretim yapabilmelerine olanak sağlamak adına çalışmalarımıza hız veriyoruz. Çalışmaları tamamlanan Çamköy Göleti ve Yassıbağ Barajı bu dönem sulama hizmetine açıldı.

Tamamlanan Çamköy ve Yassıbağ ile yaklaşık 6 bin dekar arazi sulama imkanına kavuşacak. Ayrıca yılda toplamda 7 Milyon Tl’ye yakın bir gelir artışı sağlanacak. Daha onlarca barajımızın inşaatı, projesi devam etmekte. Tarım su varsa, ulaşım varsa daha kıymetli. Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.