çetin ticaret

Çanakkale Muharebeleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) işbirliğinde, Çanakkale Muharebeleri toplantılarının 8'incisi düzenlendi.

9126
Çanakkale Muharebeleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) işbirliğinde, Çanakkale Muharebeleri toplantılarının 8'incisi düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AÇASAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Borlat, araştırmacılar ve tarihçiler katıldı. '19 Mayıs Taarruzu ve 24 Mayıs Ateşkesi' konusunun ele alındığı Çanakkale Muharebeleri toplantısı, Öğretim Üyesi Hülya Toker tarafından, 'Çanakkale'den Milli Mücadeleye Komuta Kademesi ve Çanakkale Ruhu' sunumuyla başladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Görevlisi İsmail Sabah'ın, '19 Mayıs Taarruzu ve 1. Alay', araştırmacılar Murat Yıldırım'ın '19 Mayıs Taarruzu ve 48. Alay', Gökşen Özen'in '19 Mayıs Taarruzu'nda 77'nci Alay Harekatı', Kenan Çelik'in '19 Mayıs Taarruzu ve Ateşkesi' ve Ahmet Esenkaya'nın 'Anzakların Gözünden 24 Mayıs Ateşkesi' sunumlarıyla sona erdi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.