çetin ticaret

Biga'da Zabıta, Bayram Öncesi İşyerlerini Denetledi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Belediye zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde işletmelerde denetimlerde bulundu.

18477
Biga'da Zabıta, Bayram Öncesi İşyerlerini Denetledi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Belediye zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde işletmelerde denetimlerde bulundu.

Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde faaliyet gösteren şeker ve tatlı imalatçıları, perakende ile meyve-sebze satış yerlerine Ramazan bayramı öncesi fiyat ve kaliteye yönelik denetimlerde bulundu. İşyerlerinin ruhsat kontrollerini gerçekleştirdi. Denetimler sırasında gerekli temizlik kurallarına ve hijyen koşullarına uymayan işyerleri hakkında tutanak tutularak, uyarılarda bulunuldu.

Denetimlerin ardından Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şehir genelinde incelemelerini titizlikle sürdüren ekiplerimiz, bayram ikramlarının başında gelen ve sofralarımızı süsleyen tatlı, kadayıf, pasta gibi unlu mamullerin, daha sağlıklı ve temiz koşullarda üretilmesi için kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Şeker, tatlı ve pasta imalathanesi ve satış yerleri ve perakende ile meyve sebze satış yerlerinin mutfaklarına, kullandıkları malzemelerin tarihlerine, çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizliklerine varana kadar kontrollerimizi yaptık. Denetimlerimiz belirli aralıklarla sürse de vatandaşlarımızdan bu konularda olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde ise 153 numaralı telefonu aramalarını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.