çetin ticaret

Genç Şair İlk Kitabıyla Raflarda

Çan’ın yetiştirdiği genç şairlerden Vera Dergisi’nin genel yayın yönetmeni Ahmet Emre Durmaz ilk kitabıyla okurlarla buluştu.

64638
Genç Şair İlk Kitabıyla Raflarda

Çan’ın yetiştirdiği genç şairlerden Vera Dergisi’nin genel yayın yönetmeni Ahmet Emre Durmaz ilk kitabıyla okurlarla buluştu.

Aşk Hürriyet Vatan isimli şiir kitabını KDY Yayınları’ndan çıkararak okurlarının beğenisine sunan genç şairin kitabı ilgi odağı oldu. Şair Durmaz’ın içselliğini tüm samimiyeti ile şiir dizelerine döktüğü kitap 122 sayfadan oluşuyor. İçinde aşk, kahramanlık, metafizik temalarının işlendiği kitapta Çanakkale ve Çan motifleri de işleniyor. 

İlk kitabının okurlarla buluştuğunu belirten genç şair açıklamasında, ‘’Bu satırları yazabilmek uğruna birçok fikir sancılarından bitmek bilmeyen din, dil, ırk, siyasi görüş ve çevre ayrıştırmalarından geçen birçok yaşam gözleyerek ve ülkenin en batısından en doğusuna kadar gerçekleşen tüm olayları kendi öz sorunum olarak benimseyerek bu kitabı kaleme aldım. Üstelik tüm bunlara rağmen herkese, her şeye, her nesneye kucak açarak adeta bir okyanus denkliğinde bana yaklaşan her fikre açık olarak saygı duydum ve bağrımda büyük bir ekosistem kurarak ideallerimden taviz vermeden kendi yolumda ilerleme, yorumlama, değerlendirme fırsatları buldum ve bu değerlendirmelerin bir kısmını ilk kez AŞK HÜRRİYET VATAN eserimde topladım. Kendi ideallerimi ve inançlarımı her ne koşulda olursa olsun savunacak cesarette ve aynı zamanda asırlık bir çınar gibi kök salarken tarihe altında herkesi gölgelendirebilecek kadar bonkör ve hür bir şekilde Hiçbir engele takılmadan gönlünden geçenleri kaleminin ucundan kâğıda dökmeyi ve insanlığa bir pusula bırakmayı seçecek kadar samimi olduğuna inanıyorum. İşte, en büyük mesele ve meslek olarak da bunu görüyorum. Bu kitap bizim, bu öykü bizim, bu fikir bizim, bu yol bizim. Bu kitabımı Memleketime ve memleketimin çocuklarına armağan ediyorum’’ ifadelerini kullandı. 

Kitap, kitap satış sitesi olan Kitapyurdu’ndan temin edilebiliyor.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.