çetin ticaret

“Kapya Biber Üreticisi Zor Durumda”

İYİ Parti Yenice ilçe Başkanı Ali Galip Akyıldırım, ilçede ve köylerdeki kapya biber üreticilerinin zor durumda olduğunu söyledi.

26793
“Kapya Biber Üreticisi Zor Durumda”

İYİ Parti Yenice ilçe Başkanı Ali Galip Akyıldırım, ilçede ve köylerdeki kapya biber üreticilerinin zor durumda olduğunu söyledi.

Türkiye’de Kapya biber üretiminin merkezi Yenice ve köylerinde üreticiler perişan zor bir yıl geçiriyor. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Başkan Akyıldırım, zor durumdaki üreticilerin devleti yanlarında görmek istediğini söyledi. Akyıldırım şu açıklamalarda bulundu: “Üreticilerimiz geçtiğimiz yıl kilosunu 1 lira 80 kuruş ila 2 liradan sattıkları kapya biberler bu sene 60-70 kuruşa dahi satamadıklarını, satsalar dahi maliyetini bile karışılmayacağını söylüyorlar. Her gün onlarca biber ve hayvan üreticisi köylümüz gerek telefonla gerek partimizi ziyaret ederek içinde bulundukları sıkıntıları bizlere anlatmakta ve seslerinin duyurulmasını istemektedirler. Türkiye’de devletten en az hizmet alan köylümüz bizce de bu sıkıntıları hak etmemektedirler. Köylü üreten ve ülkemiz insanını doyuran insanlardır. Köylümüzü sıkıntılı anlarında yalnız bırakırsak yarın tarımda ve hayvancılıkta içinde çıkmayacağımız çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız.

Biber ve hayvan üreticilerimiz en azından banka ve kooperatiflere olan borçlarının ertelenmesini ve faizlerin en makul seviyeye çekilmesini istemektedirler. Eğer bu yapılmazsa ise sezon sonu itibarıyla tarımsal üretim araç ver gereçlerini, hatta tarlalarını satacaklarını, süt ineklerini bile kesime göndereceklerini ifade etmektedirler. Üreticilerimiz özellikle mazot, elektrik, gübre ve tarımsal ilaçlar gibi girdilerinin üretim maliyetlerini beklenenin çok üstünde zamlandığını bu durumda yaptıkları masrafı dahi şu an ki 70 kuruşlu rakamla kurtarmalarının mümkün olmadığını normal şartlarda girdi maliyetlerinden dolayı, salçalık kapya biberinin kilosunun bu sene ez az 2,5 liradan satılması gerektiğini söylediler. Geç kalınmadan tarım üreticilerimize mutlaka sahip çıkılmalı ve üreticilerimizin bu sesine kulak verilmeli sorunları çözülmelidir. Biz İYİ PARTİ olarak her vesileyle köylümüzün yanında olduğumuzu, onların emeklerinin korunması için elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz. Köylümüz hiçbir koşulda yalnız bırakılmayacaktır. Bizler onların sesi olmaya devam edeceğiz”


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.