çetin ticaret

Biga Millet Bahçesi Proje Çalışmalarında Sona Gelindi

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yakın zamanda yapımına başlanması hedeflenen Millet Bahçesi projesiyle ilgili bilgi alıp, incelemelerde bulundu. 

38034
Biga Millet Bahçesi Proje Çalışmalarında Sona Gelindi

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yakın zamanda yapımına başlanması hedeflenen Millet Bahçesi projesiyle ilgili bilgi alıp, incelemelerde bulundu. 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ilçenin en büyük yeşil alanı ve nefes koridoru olacak Millet Bahçesi projesi tasarımını gerçekleştiren firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Proje sahasında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Avcılar Köprüsü ile Hacımadan Köprüsü arasında, Kocabaş Çayı'nın her iki yakasını kapsayan 61 bin metrekarelik alan ile bölgenin en büyük Millet Bahçesi'ni yapacaklarını söyledi. 

Projeyi tasarlayan şirketin mimarlarından çalışmalar hakkında bilgi alarak, yapım ihalesine çıkmadan önceki son hali hakkında istişarelerde bulunduklarını belirten Başkan Erdoğan, "Kısa süre içinde Belediyemizce ihalesi yapılarak, temelini atmayı hedeflediğimiz Millet Bahçesi, insan ile doğa arasındaki ilişkiyi dengelemede ve kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesi bağlamında kente büyük bir katkı sunacak. Kent halkının yaşam kalitesinin artması ve gelişmesinde destek sağlayacak. Söz konusu araziye Türkiye’de nadir örnekleri olan, bölgemizde ise olmayan özel bir proje çizimi gerçekleştirdik. Biga’mıza daha yeşil ve refah yaşam alanları kazandırmak, yaşam ve çevre kalitesini yükseltmek için kısa bir süre içerisinde Millet Bahçesi projemizle ilgili olarak ihaleye çıkacak ve ilk kazmayı vuracağız. İçerisinde yürüyüş alanları, bisiklet yolu, ahşap iskele, koku bahçesi, tıbbi ve aromatik bitkiler, suya inen basamaklar, çocuk oyun alanı, sosyal tesis, spor alanları ve amfi tiyatronun olacağı bu projemiz, aynı zamanda Sakarya ve Kavaklık mahallemize de nefes olacak” dedi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.