çetin ticaret

Biga’da Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Adapark Hizmete Açıldı

Biga ilçesinde Belediye tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile içerisinde yeşil alan, park ve spor tesisi bulunan Adapark, törenle hizmete açıldı.

31347
Biga’da Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Adapark Hizmete Açıldı

Biga ilçesinde Belediye tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile içerisinde yeşil alan, park ve spor tesisi bulunan Adapark, törenle hizmete açıldı.

Biga Belediyesi’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle yapımını tamamladığı Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile içerisinde yeşil alan, park ve spor tesisi bulunan 27 bin metrekare alana kurulu Adapark’ın açılışı, Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünde yapıldı.

Tesislerin açılış törenlerine; AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü etkinliklerinin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Adapark projelerinin açılışıyla taçlandığını söyleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Çanakkale’nin giriş kapısı, Gönüllerin şehri Biga’mızda yüzme bilmeyen kalmayacak anlayışıyla çıktığımız yolda çok şükür şehrimiz tarihi bir günü yaşıyor. Biga’mızın bir hayali olan büyüyen, gelişen çocuklarımızla gençlerimizle birlikte 20 bini bulan öğrenci sayımızla büyük bir ihtiyaç olan kapalı yüzme havuzunu kazandırmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Adapark projemiz şehrimizin en büyük mahallesi olan Hamdi Bey Mahallemizin büyük bir ihtiyacına cevap verirken, Biga’mızın ise her bir ferdinin adeta nefes alacağı çok değerli bir park oldu. Halı sahamız, tenis kortumuz, basketbol potası ve sahamız, çocuk parklarımız, kondisyon aletlerimiz, sosyal tesislerimiz, yürüyüş yollarımız, survivor parkurumuz, kamelyalı dinlenme alanlarımız ve peyzaj düzenlemesiyle projemiz prestij bir duruma geldi” dedi.

Biga’da tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise, “Yarı olimpik, bu güzel havuzu ilçemize kazandırma imkanı bulduk. Kayıtlar devam ediyor ve 1 Ekim itibariyle inşallah ilk kulacımızı burada atacağız. Şimdiden Biga’mıza hayırlı uğurlu olsun. Havuzumuz 5 milyonu aşan bütçesi, iki metre derinliği, kafeteryası ve yerden ısıtmasıyla örnek bir tesis oldu. İnşallah Biga’mızda yüzme bilmeyen gencimiz kalmayacak. Yüzmenin insan ve ruh sağlığına çok önemli bir katkısı var. Adapark ise, şehirde altyapı kadar üstyapının da kıymetli olduğunu ifade eden, gönül belediyeciliğini öne çıkaran Belediye Başkanımızın özel bir projesi. Adapark 27 bin metre kare alanıyla, 8,5 milyon TL üzerinde bir yatırımı hak eden nefes alma alanı haline geldi. Çocuklarımızın yararlanacağı birbirinden farklı ve keyifli alanları var. Çanakkale’mizi sadece tarımda, sanayide ve turizmde değil, sporda da büyütmek istiyoruz. Büyük köylerimizin birçoğuna futbol, basketbol ve voleybol sahası yaptık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Adapark’ın açılışları gerçekleştirildi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.