çetin ticaret

ÇOMÜ'de İlk Kayıt Heyecanı Yaşandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), geleneksel hale gelen ilk kayıt töreni bu yıl Tıp Fakültesi'nde yapıldı.

125685
ÇOMÜ'de İlk Kayıt Heyecanı Yaşandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), geleneksel hale gelen ilk kayıt töreni bu yıl Tıp Fakültesi'nde yapıldı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nde yapılan ilk kayıt töreni; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, dekan yardımcıları Prof. Dr. Özlem Yayıntaş ve Prof. Dr. Erkan Melih Şahin, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 20 fakültesi, 2 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ve enstitüsüyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden ÇOMÜ'de bu yıl 10 bin 36 öğrenci yeni kayıt yaptıracak.

'ÇANAKKALEMİZ ÖZGÜRLÜĞÜN VE HOŞGÖRÜNÜN ŞEHRİ'

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ'nün hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkati çekerek, "ÇOMÜ, üniversiteler arasında şehir ve eğitim avantajları sebebiyle tercih edilen bir konumda. Çanakkalemiz özgürlüğün ve hoşgörünün şehri. Öğrencilerimizden de beklentimiz öğrencilik yıllarını çok iyi değerlendirerek çok çalışıp ülkemize katkı sağlamalarıdır. Bunu akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz, idarecilerimizle hep birlikte gerçekleştireceğiz. Üniversitemiz, öğrenciyle iletişim halinde, öğrenci odaklı bir üniversitedir. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin çoğu Z Kuşağı olarak adlandırılmakta ben inanıyorum ki X Kuşağı olarak bu nesille ne kadar iç içe olursak, yol gösterip, örnek olursak öğrencilerimiz o kadar başarılı olacaklardır" dedi. İlk kayıt töreni, açılış konuşmasının ardından protokol üyelerinin öğrencilerin kayıtlarını gerçekleştirmesiyle sona erdi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.