çetin ticaret

AK Parti'li Turan: İzmir'de Yaşadığımız Üzüntünün Aynısını Bir Gün Çanakkale'de Yaşamak İstemiyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 'Depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, İzmir’de yaşadığımız üzüntünün aynısını bir gün Çanakkale’de yaşamak istemiyoruz” dedi.

317187
AK Parti'li Turan: İzmir'de Yaşadığımız Üzüntünün Aynısını Bir Gün Çanakkale'de Yaşamak İstemiyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, depremin, Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, “Daha fazla sorumluluk alınmalı. İnsan odaklı, güvenli şehircilik anlayışını daha güçlü kılmalıyız” dedi. Turan, Çanakkale’de acil kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “İzmir’de yaşadığımız üzüntünün aynısını bir gün Çanakkale’de yaşamak istemiyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İzmir’de yıkıma neden olan depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Bülent Turan, devletin tüm imkanlarıyla ilk andan itibaren bölgeye intikal edip, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak ve depremden etkilenenlere yardım etmek için seferber olduğunu belirtti. Süreci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bakanların ve ilgili kurumların yakından takip ettiğine dikkat çeken Turan, "Hamdolsun ki deprem yaralarını hızla saracak kudrete ve zor zamanlarda birbirlerine kenetlenen bir millete sahibiz. Temennimiz ve duamız enkaz altındaki vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılması" dedi.

Depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirten Bülent Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu gerçeği görmezden gelemeyiz. Kamu, belediye, STK ve özel sektörün depreme karşı önlemler alma ve depreme dayanıklı yapılar inşa etme konusunda güçlü bir iş birliğine ihtiyacı var. Daha fazla sorumluluk alınmalı. İnsan odaklı, güvenli şehircilik anlayışını daha güçlü kılmalıyız. Başta Çanakkale merkez ilçe olmak üzere, ilçelerimizde de acil kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğu biliniyor. Bununla ilgili belediyelerin ve tüm kamu kurumlarımızın daha hızlı hareket etmesini istiyoruz. İzmir’de yaşadığımız üzüntünün aynısını bir gün Çanakkale’de yaşamak istemiyoruz. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile birlikte üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Depreme hazırlık konusunda önemli adımlar atıldı, atılmaya devam ediyor. Türkiye, depreme karşı tedbir alma, anında müdahale etme, riskli yapıların yıkılması, depremden etkilenen vatandaşlarımız için konutlar yapılması, kamu binalarında büyük revizyonlar gibi konularda çok önemli aşamalar kaydetti. Daha iyisini yapmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz."


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet2092 - 4.11.2020 11:14:54
Turkiye deprem ülkesi bunu hiç ama hiç unutmayalım. Butun kurumlarda deprem için bütçede harcama kalemi olmalı.arama kurtarma ekipleri için kesintisiz eğitim verilmeli.okullarda deprem gerçeği daha iyi işlenmeli. Tabi bu çocuklarımızı korkutmadan ve sıkmadan yapılmalı. Ben meclisi takip ediyorum kavga etmekten bu işler yeterince konusulmuyor. Lütfen icraat yapalım.
Avatar
Mehmet2091 - 4.11.2020 11:07:07
Sayin turan laf uretmeyelim lütfen alınması gereken tedbirleri alalım.ve bu ulkede birdaha imar affi çıkmasın bu ulkede.birdaha deprem araştırma önergeleri ret edilmesin.debrem olmadan tedbir alalım.olduktam sonra herkes aynı şeyleri yapar.yunanistan bile yardım teklifi gönderiyor. Her devremde görüyoruz tedbir denetim yok.ulkemuzde otoyol tünel köprü den cok depreme yatırım şart.