çetin ticaret

Gelibolu İtfaiyesinden, Vatandaşlara Baca Temizliği Uyarısı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kış mevsiminde olası yangınlara karşı vatandaşları bacalarını temizletmeleri konusunda uyardı.

29709
Gelibolu İtfaiyesinden, Vatandaşlara Baca Temizliği Uyarısı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kış mevsiminde olası yangınlara karşı vatandaşları bacalarını temizletmeleri konusunda uyardı.

Gelibolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Gökhan Alemdar tarafından yapılan açıklamada, baca temizliği yerine getirildiği takdirde soba zehirlenmeleri ve baca yangınlarının ortadan kalkacağı belirtildi. Kış aylarının başlangıcı ile birlikte bacaların mutlaka temizletilmesi ve kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Alemdar, olası yangınları önlemek adına baca temizliği ve bilgilendirme konusunda vatandaşların hizmetinde olduklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Kış aylarında yaşanan soba zehirlenmeleri ve çıkan yangınların önemli bir bölümü bacaların tıkanması sonucu meydana geliyor. Baca içerisinde oluşan yağ atıkları, ziftler ve kurumlaşmalar ateşle birlikte alev almakta ve baca yangınlarını meydana getirmektedir. İhmal edilen bu oluşumlar, baca içerisinde bir petrol ürünü gibi tehlike oluşturmaktadır. Tutuşma sonucu baca kanalı boyunca uzayan alev çatının da tamamen yanmasına sebep olur. Bu nedenle kış başlamadan ve sobalar yanmadan evvel bacaların muhakkak temizlenmesi gerekmektedir."


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.