çetin ticaret

Türk Sağlık-Sen: Sağlıkta Çifte Standart Var

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi, Covid 19 pandemi çerçevesinde ilçe devlet hastanelerinin acil hizmetler ve yoğun bakım birimlerinde çalışan sağlık personeline yüzde 100 oranında tavandan döner sermaye ek ödemesi yapılırken, Çanakkale Devlet Hastanesi’nin devredışı bırakıldığını açıkladı. 

29016
Türk Sağlık-Sen: Sağlıkta Çifte Standart Var

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi, Covid 19 pandemi çerçevesinde ilçe devlet hastanelerinin acil hizmetler ve yoğun bakım birimlerinde çalışan sağlık personeline yüzde 100 oranında tavandan döner sermaye ek ödemesi yapılırken, Çanakkale Devlet Hastanesi’nin devredışı bırakıldığını açıkladı. 

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, Çanakkale Sağlık Müdürlüğü’nün haksız uygulama yaptığını belirterek şu açıklamayı yaptı; “T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün COVİD-19 pandemisi nedeniyle  sağlık tesislerinde ek ödeme yapılmasına ilişkin usul ve esaslara istinaden Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ilimiz ilçe devlet hastanelerinin acil hizmet birimleri, yoğun bakım servisleri vb. özellikli birimlerde görev yapan sağlık personeline ağustos ve eylül ayı çalışma dönemi için idari takdir yetkisini kullanarak %100 oranında tavandan döner sermaye ek ödemesi gerçekleştirmiştir. 

İl Sağlık Müdürlüğü ilimiz merkez Çanakkale Devlet Hastanesinin acil hizmet birimleri, yoğun bakım üniteleri vb özellikli birimlerinde görev yapan sağlık personeli için ise takdir yetkisini kullanmayarak %100 tavandan döner sermaye ek ödemesi gerçekleştirmemiştir.

İlimizin sağlıkta ki amiral gemisi konumundaki Çanakkale Devlet Hastanesinin değerli sağlık personelinin; ilçe devlet hastanelerinde yapılan bu uygulama göz önüne alındığında uğradığı bu haksızlık ve hak kaybı kabul edilemez. Devletin kurumları ile uygulamalarında bir bütünlük içerinde olması, çalışanlarına adaletli, eşit bir hak tanıması devletin nizamı için gereklidir. Lakin; İlimiz sağlık yöneticileri arasında, özellikle İl Sağlık Müdürlüğü ve Merkez Çanakkale Devlet Hastanesi Baştabipliği arasında ayyuka çıkan anlaşmazlıklar, uyumsuzluk, birbirine muhalif yönetim anlayışı ve kararlar  sağlık hizmetinin sağlanmasında aksamalara, çalışma barışının bozulmasına, sağlık personelinin moral ve motivasyonunun zarar görmesine sebep olmaktadır. İlçe devlet hastanelerinde farklı, merkez devlet hastanesinde farklı bu idari takdir yetki kararlarının nedeni ve gerekçesi nedir.?

Sayın Yöneticilerimizden bu farklı uygulamanın düzeltilmesini, uygulama birliğinin sağlanmasını merkez Çanakkale Devlet Hastanesinin ilgili birimlerinde görev yapan sağlık personeline de, ilçe devlet hastanelerinde olduğu üzere %100 tavandan döner sermaye ek ödemesi gerçekleştirilmesi hususunu arz ediyoruz.
Bilinmesini isteriz ki pandemi ile mücadelede, kurumların ahenk içerisinde bir bütün olarak çalışması, kararların farklılık göstermemesi, uygulama birliğinin sağlanması, cephenin en önünde görev yapan sağlık personelinin moral ve motivasyonunun artıran uygulamaların hayata geçirilmesi ile başarı kazanılacaktır.”


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.