çetin ticaret

Başkan Çavdar: Sağlık Çalışanlarına Mobbing Uygulanıyor 

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarının Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından mobbing uygulandığını söyledi. 

20457
Başkan Çavdar: Sağlık Çalışanlarına Mobbing Uygulanıyor 

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarının Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından mobbing uygulandığını söyledi. 

Covid 19 denen illet virüsün dünyayı sarstığı ülkemizde birçok vatandaşımızı ve çok değerli sağlık çalışanlarımızı aramızdan aldı ve almaya da devam ediyor. Bu yüzden sağlık çalışanları zor günler geçiriyor. Bu sürecin en yoğun çalışan özveride bulunan ve fedakarlıkta bulunan sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili mücadele devam ettiğini belirten Başkan Çavdar, yerelde yaşanan sorunların bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyerek Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından çalışanlara mobbing uygulandığını söyledi. Başkan Çavdar konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Gece gündüz demeden vatandaşlarımıza hizmet etmekten bir adım geri durmayan cefakar sağlık çalışanlarımız  yöneticiler tarafından mobinge hak kaybına ve de mağduriyete sebebiyet vermektedir. Kişisel egolarını tatmin etmek için çalışanları huzursuz etmekte ve çalışma motivasyonu düşürmektedirler.

Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğünde yaşananlar tamda böyledir. İlçe Sağlık Müdürünün covid döneminde her türlü çalışma şartlarında çalışıp gece gündüz hastalarımıza hizmet etmekten imtina etmeyen sağlık çalışanlarımıza reva görülen bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Yağmur çamur kar kış demeden kapı kapı gezip hastalara hizmet götürmeye çalışan sağlık çalışanlarını fazla çalışmalarını kesip puantajlarını kamera karşısına geçip sen bu saatte geldin bu saatte gittin deyip oturduğu yerden bu şekilde belirlemesi kabul edilemez bir durumdur. Çalışma usul ve esasları Bakanlığımızın belirlediği kanun ve yönetmeliklerle belirlenmişken bu keyfi uygulama kabul edilemez bir durumdur. İlçe Sağlık Müdürü kamera sisteminin kuruluş amacından uzak çalışanların geldiği gittiği saatleri takip eden bir sisteme dönüştürmüştür. Kendisine buradan seslenmek istiyorum. Öncelikle kurumlara kurulan bu sistemin hangi amaçla kurulduğunu açıp okuması ve ondan sonra bu uygulamaya gitmesini tavsiye ediyorum. Kurum yöneticiliği istediğiniz saatte kuruma gelip kamera karşısına geçip kimin kaç saat çalıştığını belirlemekle olmamaktadır. Çalışanların çalışma saatlerini belirlemek kameralarla yapılmamalı kullanım amacı uygun hareket edilmelidir.

Ayrıca kurum yöneticilerinin mesai saatleri de çalışanlarla aynıdır. Kurum yöneticisi olmak kendinizi filyasyon ekibine yazıp hiçbir filyasyona ben ilçe sağlık müdürüyüm deyip gitmemek değildir. Kuruma istediği saatte gelip gelmemek hakkına sahip olmamak değildir. İstediğin çalışanına hak gaspı yapıp birilerini kayırmak değildir. Yöneticilik genelgede kimlerin covid ek ödemesini alacağı belliyken sen alamazsın demek değildir. Yöneticilik kişisel egolarını bir kenara bırakıp canla başla çalışan sağlık çalışanlarının yanında olmak ve haklarını korumaktır.

Aylardır yaşanan bu sorunları bildirdiğimiz İl Sağlık Müdürlüğü konulara duyarsız kalmış yazılı müracaatlarımıza dahi hiçbir şekilde işlem tahsis etmemiştir. Oysaki duyma bilgilerle bile hemen harekete geçen Sağlık Müdürü bu konuları önemsiz görüp, yapılan uygulamaları kabul edilir mi görmektedir. 15 dakika işe geç kalan kişiye soruşturma açmaktan imtina etmeyen sağlık müdürlüğü bizim kişi hakkında yaptığımız şikayeti neden değerlendirmemektedir. Sağlık müdürlüğü adaletli ve hakkaniyetli olup herkese karşı eşit mesafede olmalı ve ayrımcılığa müsaade etmemelidir.

Burada Sayın Sağlık Bakanımıza, Sayın Valimize ve Sağlık Müdürlüğüne seslenmek istiyorum. Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğünde yaşanan ve yaşatılan sıkıntılara duyarsız kalmamaları ve sağlık ordumuzun neferlerinin moral motivasyonunu bozan anlayışlara müsaade etmemeleri istiyorum. Sayın Valimizin konuya gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır ve şimdiden kendisine teşekkür ediyorum.”


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.