çetin ticaret

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Özel Konseri Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İçdaş Kongre Merkezi’nde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü özel konseri gerçekleştirildi.

26082
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Özel Konseri Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İçdaş Kongre Merkezi’nde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü özel konseri gerçekleştirildi.

Pandemi sebebiyle ÇOMÜ TV üzerinden canlı yayın bağlantısıyla gerçekleştirilen konser, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından başladı. Programa, ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ve konservatuar öğrencileri katıldı.

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları, Türk İslam Edebiyatı Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Arif Edip Aksoy, Mehmet Akif Ersoy’un Sefahat kitabı içeriği hakkında bilgiler verdi.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, “Kahraman milletimizin bağımsızlığımız ve bayrağımız uğruna verdiği, tarihte emsali olmayan kurtuluş mücadelemizi destanlaştıran, bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı'mızın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100'üncü yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için İstiklal Marşı'mızla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşı'mızda, en güzel ifadesini bulan birlik, beraberlik, bağımsızlık gibi ortak değerlerle, gelecek için çalışmaya devam eden milletimiz, sonsuza dek bağımsız olarak yaşayacaktır. Bu duygularla, hem bu yüce destanı yazan İstiklal Şairi, hem de bu destanı yazdıran sayısız vatan kahramanını rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, şanlı bayrağımızın göklerde, İstiklal Marşı’mızın dillerde, vatan sevgisinin iman dolu göğsümüzde ebediyen var olmasını diliyorum” dedi.

Program, konuk sanatçılara günün anısına teşekkür belgesi verilmesinin ardından gerçekleşen anma konseriyle sona erdi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.