çetin ticaret

ÇOMÜ'de 'İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy' Paneli Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ), 'İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy’ paneli, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

131922
ÇOMÜ'de 'İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy' Paneli Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ), 'İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy’ paneli, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi ile Türk İslam Kültür ve Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen panel, koronavirüs tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak yapıldı. Panele; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Türk İslam Kültür ve Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif Edip Aksoy, Düzce Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Alper Kumsar katıldı.

Bayramiç’te çekilen Mehmet Akif Ersoy belgeseli izlendikten sonra başlayan panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Salih Zeki Genç, “İstiklal Marşımızın yazılışının 100'üncü yılı münasebetiyle ÇOMÜ olarak pek çok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bizler de Eğitim Fakültesi olarak bu etkinliğe ortak olup, bu anlamlı yıla bir iz bırakmak istedik. Bir Çanakkaleli olarak Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı topraklarda hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Mehmet Akif’in de dediği gibi; Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise, “ÇOMÜ olarak, 2021’in 'İstiklal Marşı Yılı' ilan edilmesinin ardından çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Çanakkale Şehitlerimizi, Mehmet Akif Ersoy ruhunu ve kıymetini gençlerimize aktarmamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı topraklarda, Mehmet Akif Ersoy’u minnetle anmak bizim borcumuzdur” ifadelerini kullanarak, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamına dair bilgiler aktardı.

Panel, açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğretim Üyesi Arif Edip Aksoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen soru cevap bölümüyle sona erdi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.