çetin ticaret

Lapseki Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Lapseki Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Belediye çalışanlarına, yüzde 22 oranında zam yapıldı.

50841
Lapseki Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Lapseki Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Belediye çalışanlarına, yüzde 22 oranında zam yapıldı.

Lapseki Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlanmasının ardından, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'ın makamında karşılıklı olarak imzalar atıldı. Yapılan anlaşmaya göre, belediye personeline yüzde 22 oranında zam yapıldı. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, belediye çalışanlarıyla birlikte Lapseki halkına güler yüz ile en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, “Lapseki’mizin güzelleşmesi için canla başla çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Her zaman dediğimiz gibi emeğin pazarlığı olmaz. Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmak için gece gündüz hep beraber çalışıyoruz ve yaptığımız hizmetlerle halkımıza faydalı olmayı amaçlıyoruz. Belediyecilik hizmetlerinde hakkaniyet ölçülerini gözetiyorsak çalışanlarımızın da emekleri karşılığında alacağı ücretler konusunda sendikamız ile masaya oturduk. 'Siz varsanız biz varız, siz varsanız Lapseki Belediyesi var' anlayışıyla bu sözleşmeyi imzalıyoruz. İmzaladığımız Toplu Sözleşme hepinize hayırlı olsun" dedi.



Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz ise, “Yapmış olduğumuz Toplu İş Sözleşmesi, Eyüp başkanımızın emekten ve emekçiden yana tavrının sonucudur. 'İmzamız işçinin kararıdır' ilkesinin bir kez daha yolumuzu aydınlattığını görüyoruz. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Lapseki Belediyesi’nde çalışan emekçi kardeşlerimizin günlük yevmiyelerine ve sosyal haklarına yüzde 22 oranında zam yapılmıştır. Toplu İş Sözleşmesi görüşmemizin ilk oturumunda anlaşma sağlanarak, işçinin alın teri üzerinden pazarlık etmeyen Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz'a sendikam ve konfederasyonum adına teşekkür ediyorum. Toplu İş Sözleşmemizin Lapseki Belediyemize, sendikamıza ve emekçilerimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.