çetin ticaret

Ayvacık’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99'uncu Yılı Kutlandı

Ayvacık ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.

8136
Ayvacık’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99'uncu Yılı Kutlandı

Ayvacık ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.

Ayvacık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü kutlama etkinlikleri Atatürk Kültür Parkı'nda çelenk töreniyle başladı. Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Ayvacık Garnizon Komutanı Hava Yarbay Fatih Şahin ile Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan da katıldı.

Program, Tok Caddesi üzerinde halk oyunları gösterisiyle devam etti. Meydanda yapılan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram yaptı. Bayram, “İlçemizin kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünü. Bu günü büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz. Bizlerin bu günlere ulaşmasını sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman Kuvâ-yi Milliye’mizin, destanlar yazan Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın ve bununla birlikte Ayvacıklı atalarımızın tarihe yazdığı bu kahramanlık destanını yaşamaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

Kutlama programı, Edirne Belediyesi Bandosu konseri ve öğrencilerin gösterileriyle sona erdi. 


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.