çetin ticaret

ÇOMÜ’de, Tarım 4.0. Yaygınlaştırma Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Avrupa Birliği (AB) projelerinden 'Proanım-Probıotıcs In Anımal Husbandry' eğitim toplantısı ve Tarım 4.0. (Agriculture 4.0. Information and Communication Technology for future Agriculture-2018-1-TR01-KA202-058233) yaygınlaştırma etkinlikleri gerçekleştirildi.

140022
ÇOMÜ’de, Tarım 4.0. Yaygınlaştırma Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Avrupa Birliği (AB) projelerinden 'Proanım-Probıotıcs In Anımal Husbandry' eğitim toplantısı ve Tarım 4.0. (Agriculture 4.0. Information and Communication Technology for future Agriculture-2018-1-TR01-KA202-058233) yaygınlaştırma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Eğitim toplantıları ve etkinlikler; Litvanya, Bulgaristan, Sırbistan, Moldova, Balıkesir Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden çok sayıda katılımla ÇOMÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Kemal Çelik ve Prof. Dr. Harun Baytekin yönetiminde gerçekleştirildi.

İnsan ve hayvan yaşamında probiyotiklerin öneminin ele alındığı eğitim toplantısında Prof. Dr. Kemal Çelik probiyotiklerin terapötik özelliklerinin özellikle sağlık alanında her geçen gün daha iyi anlaşıldığını, gerek insan gerek hayvan sağlığında geleneksel beslenmenin öneminin bir kez daha ortaya konulduğunu söyledi. Tarım 4.0 ile geleceğin tarımsal üretiminin şekillendirildiği ülkemizde bu alanda çiftçilerin eğitime ihtiyaç duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Harun Baytekin ise, bitirilen proje ürünlerini proje e-öğrenme sayfasında (digifarm.eu) tanıttı.

Eğitimleri tamamlanan 33 kişilik akademik grup, ÇOMÜ'yü ziyaret ederek sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden’den aldı. Prof. Dr. Özden, sertifika töreninde bilimsel işbirliği projelerinin tüm katılımcı ülkeler için önemine işaret ederek, bunun sürdürülebilir bir işbirliği içerisinde yapılmasının önem arz ettiğini ve toplumların kalkınmasında bu tür bilimsel işbirliklerinin çok önemli olduğunu söyledi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.