çetin ticaret

Çanakkale’de Su ve Toplu Ulaşıma Zam

Çanakkale Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda, su ve şehir içi toplu ulaşım ücretlerine yüzde 36 oranında zam yapıldı.

58005
Çanakkale’de Su ve Toplu Ulaşıma Zam

Çanakkale Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda, su ve şehir içi toplu ulaşım ücretlerine yüzde 36 oranında zam yapıldı.

Çanakkale Belediyesi Meclisi, su ve şehir içi toplu ulaşım ücretlerine yüzde 36 oranında zam kararı aldı. Konutlarda akıllı sayaç kullananlar suyun tonunu 3 lira 15 kuruştan alacak. Mekanik sayaç kullananlar ise 10 tona kadar su için ton başına 4 lira 77 kuruş, 11 ile 30 ton arasındaki kullanım için ton başına 5 lira 45 kuruş, 31 ton ve üzeri kullanım için ise ton başına 30 lira ödeyecek. 

Mücavir alanlardaki konutlarda akıllı sayaç kullananlar ise, suyun tonunu 4 lira 60 kuruştan alacak. Mekanik sayaç kullananlar ise, 10 tona kadar su için ton başına 6 lira 13 kuruş, 11 ile 30 ton arasındaki kullanım için ton başına 6 lira 54 kuruş, 31 ton ve üzeri kullanım için ise ton başına 35 lira ödeyecek. 

Meclis, şehir içi toplu ulaşım ücretlerine de yüzde 36 oranında zam yaptı. Buna göre taşıma ücretleri tam 3 lira 60 kuruştan 4 lira 90 kuruşa, öğrenci 2 lira 20 kuruştan 3 liraya çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kampüs içerisindeki taşıma ücreti ise 65 kuruştan 90 kuruşa çıkarıldı.

Mecliste, zam kararı için yapılan oylamada CHP’li meclis üyeleri 'evet', AK Partili meclis üyeleri 'hayır', İYİ Parti ve MHP’li meclis üyeleri ise çekimser oy kullandı. Zam kararı oy çokluğuyla alındı.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.