çetin ticaret

Biga Belediye Başkanı Erdoğan, 3 Yılda Yaptıkları Hizmetleri Anlattı

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 3 yılda hayata geçirdikleri proje ve çalışmaları vatandaşlarla paylaştı. 

53316
Biga Belediye Başkanı Erdoğan, 3 Yılda Yaptıkları Hizmetleri Anlattı

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 3 yılda hayata geçirdikleri proje ve çalışmaları vatandaşlarla paylaştı. 

Biga Belediyesi, gerçekleştirdiği projeleri, çalışmaları, faaliyetleri ve etkinlikleri halka anlatmak için ‘3 Yılda Neler Yaptık’ lansmanı düzenledi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin 3’üncü yıl dönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, Belediye Meclis Üyeleri, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti İlçe Başkanı Nihat Borazan, AK Parti Gönen İlçe Başkanı Merve Üncük İşgüden, CHP İlçe Başkanı Osman Öztürk, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ünal Öz, İYİ Parti İlçe Başkanı Mahmut Aydemir, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Enes Şahin, sivil toplum kuruluşu başkanları, köy ve mahalle muhtarları, kurum ve kuruluş temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılara, Biga Belediyesi’nin 3 yılda gerçekleştirdiği tüm çalışma ve hizmetlerin anlatıldığı video gösterimi yapıldı. Biga’yı gülistan yapmak için yola çıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Şehir insanın gönlü gibidir, gönülde adeta şehir gibidir. İyi şehirler inşa edenler, gönüllere girerler; gönülleri fethedenler, güzel şehirler inşa ederler. İnsan şehrin, şehirde insanın aynasıdır. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur. Biz ve arkadaşlarımız da gönlümüzdeki hizmet aşkıyla bu şehri gülistan yapmak, gönüllerin şehri yapmak için göreve talip olduk. Sizlerin teveccühleri ve desteğiyle 3 yıldır Biga’mızı en iyi şekilde yönetmeye gayret ediyoruz” dedi.

Biga’da son 3 yılın hizmet ve faaliyetlerle dolu dolu geçtiğini belirten Başkan Erdoğan, “Biz çalışacağız Biga kazanacak anlayışıyla başladığımız bu kutlu yürüyüşte, 7’den 70’e herkesin beklentilerini karşılayacak, bölgenin cazibe merkezi olacak bir Biga inşa etmek amacıyla hayata geçirdiğimiz faaliyetlerle dolu üç yılı tamamlamış olmanın gururu içerisindeyiz. Şeffaflık ve katılımcılık ilkeleriyle imardan ulaşıma, çevreden kültüre, sosyal belediyecilikten sağlığa kadar geniş bir yelpazede yaptığımız yatırım ve çalışmalarla gönül gönüle Biga’mıza hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Durmadan, yorulmadan sizden aldığımız güçle planlı, etkin ve verimli olarak ortaya çıkan emek ve kararlılıkla Biga’mız için projelerimizi hayata geçirmeyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

BİGA’MIZA DEĞER VE VİZYON KATACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK’

Biga’ya söz verdikleri çalışmaları yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Biga’nın geleceği için çok önemli kararların alındığı Meclis toplantılarımızı keza ihalelerimizi kapalı kapılar ardında değil şeffaflık ilkemiz gereği sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlayarak halka açık yaptık. Kent hizmetleri şirketimizi hak ettiği değer ve güven konumuna taşıyıp kurumsal yapısına büründürerek hizmetlerini etkin ve saygın hale getirdik. Vatandaşlarımıza daha hızlı ve güzel hizmet sunabilmek, belediyemizi de zarara uğratmamak için kiralık araç devrine son vererek 21 adet aracı 8,5 Milyon TL bedelle filomuza kattık. Belediyemizin kaynaklarını emanet bilinciyle etkin ve verimli kullanarak, her kuruşun hesabıyla israfa geçit vermeden, hizmette ayrımcılık yapmadan, şehrimizin bugününe ve yarınlarına değer katma yolunda güçlü adımlar attık. Bunu da güncel verilerimize baktığımızda açıkça görüyoruz. Biga’mıza kazandırdığımız eserlerde büyük emekleri olan yoğun mesai harcayan çalışma arkadaşlarımızın en temel hakları olan fakat bugüne kadar verilmeyen 2 milyon 900 bin TL ikramiyeyi ve 2 milyon 400 bin TL banka promosyonunu hesaplarına yatırdık. 2000 dönüm araziyi bedelsiz olarak mücavir alanımıza katarken, Göktepe’de 160 bin metrekare, Çavuşköy’de 121 bin metrekareyi bedelsiz ve 35 bin metrekare araziyi de 5,5 milyon TL bedelle belediyemize kazandırdık. Her yaş grubundan vatandaşımıza hitap edecek toplam değeri 20 milyon TL’yi bulan 10 adet projeyi hayata geçirdik. Toplam bedeli 30 milyon TL’yi bulan 2 adet projenin de çalışması devam etmektedir. Bunların yanı sıra gönüllerin şehri Biga’mıza değer ve vizyon katacak birbirinden güzel 103 milyon TL’lik 4 projemizin de dosyaları hazır hale geldi, yakında ihalelerine çıkacağız.”

'PANDEMİYLE MÜCADELEDE HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN YANINDA OLDUK'
Tüm dünyayı etkileyen pandemi döneminde maddi ve manevi olarak büyük mücadele verildiğini hatırlatan Başkan Erdoğan, “Tabi tüm bu çalışmaları yaparken de dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde tüm halkımızın sağlığını önemseyerek gıdadan temizliğe psiko-sosyal destekten ekonomik desteğe varasıya birçok alanda tedbiri elden bırakmadan mücadele edip vatandaşlarımızın esnafımızın yanında olduk. Tüm imkânlarımızı seferber ederek Covid-19’la mücadele kapsamında 1 milyon 656 bin TL’yi halkımız için harcadık. 7/24 hizmet anlayışıyla, ekip ve ekipmanlarımızla her zaman halkımızın yanında olduk. Unutmayalım ki hizmet etmekte tıpkı ibadet etmek gibi insana huzur veren, ruhunu aydınlatan kutsal bir vazifedir. Çünkü ‘Bir insani görevin yarısı vatana, diğer yarısı ise halka hizmettir.’ Bizlerde bu şehre tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

'BİZİMLE DERTLENEN, EMEK VE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM'

Sözlerini teşekkür konuşmasıyla sonlandıran Başkan Erdoğan, “Bu süreçte bizlerden desteklerini ve dualarını esirgemeyen hemşerilerime, hizmetlerimizin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan çalışma arkadaşlarımıza ve Biga’mıza hizmet için birlikte dertlendiğimiz meclis üyelerimize, bu hizmetlerin siz kıymetli vatandaşlarımıza duyurumunda çaba sarf eden değerli basın mensubu arkadaşlarımıza, yerel yönetimlerin şehrin gelişimi için verdiği desteklerinden dolayı Valimiz İlhami Aktaş ve Kaymakamımız Erdinç Dolu’ya, yola çıktığımız ilk günden bu yana bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen her konuda yanımızda olan çok kıymetli Grup Başkanvekilimiz Milletvekilimiz Bülent Turan’a ve Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi. 


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.