çetin ticaret

41 Öğrencinin Katıldığı Uluslararası Proje Tamamlandı

Çanakkale’den Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi'nin de katıldığı ve 41 öğrencinin iştirak ettiği uluslararası proje tamamlandı. 

22455
41 Öğrencinin Katıldığı Uluslararası Proje Tamamlandı

Çanakkale’den Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi'nin de katıldığı ve 41 öğrencinin iştirak ettiği uluslararası proje tamamlandı. 

Isparta Merkez Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Felsefe Grubu Öğretmeni Gülistan Göktaş ve Isparta Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Felsefe Grubu Öğretmeni Mehmet Altunay ‘ın kurucusu, Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Felsefe Grubu Öğretmeni Saadet Özbudak, Çanakkale Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi Felsefe Grubu Öğretmeni Gizem Vapur, Şanlıurfa Atatürk Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Tümay Sarı Dağ ve Polonya The Witold Pilecki School Complex in Zabrze İngilizce Öğretmeni Konrad Malendowicz ‘in yürütücülüğünü yaptığı  Etwinning “ SCHOOLTOPIA” projesi 06.05.2022 tarihinde 41 öğrencisi ile sürecini tamamladı.

Proje kapsamında öğrenciler yeni normalde okulların geleceğinin ne olacağı üzerine düşündüler. Bunun için 5 farklı ütopyadan hareketle (Platon–Devlet, Farabi-Erdemli Şehir, Thomas-More Ütopya, Campenella-Güneş Ülkesi ve Bacon-Yeni Atlantis) kendi schooltopialarını yarattılar.

Proje sürecinin başında her okul takımı bir ütopyanın felsefi metin analizlerini yaparak uzmanlaştılar, “Ütopya’dan Schooltopia’ya“ Etkinliğinde sorumlu oldukları ütopyaları ve o ütopyalardan schooltopiamıza neler aktarabileceklerini öğretmenlerine ve birbirlerine sundular. Proje süreci boyunca her şehirden bir öğretmen diğer tüm okulların öğrencilerinin kura usulü belirlendiği karma takımlara mentörlük yaparak hayali ideal okullarını yani “schooltopia”larını oluşturmaları için rehberlik etti. Proje sonunda ise tüm karma takımların oluşturdukları Schooltopia birimleri sentezlenerek kendi Schooltopia E-kitapları ve sözlerini kendilerinin yazdıkları Schooltopia Marşları bestelendi seslendirildi.

Proje süreci boyunca öğrenciler, “Bilenler Bilmeyenlere Anlatsın” Etkinlik ve uygulama oturumlarıyla web 2.0 araçlarını kullanma becerisi kazandılar. Uzman katılımlarıyla Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Muhammed Demirbilek’ten Güvenli İnternet Eğitimi Proje rehber öğretmenlerinden biri de olan Çocuklar ve Gruplarla Felsefe Eğitimi Uzmanı F. Saadet Özbudak’tan P4C uygulaması eğitimleri aldılar.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.