çetin ticaret

Biga Alışveriş ve Kültür Festivali Başladı

Biga Belediyesi tarafından düzenlenen Biga Alışveriş ve Kültür Festivali, Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşen açılış töreniyle başladı.

85266
Biga Alışveriş ve Kültür Festivali Başladı

Biga Belediyesi tarafından düzenlenen Biga Alışveriş ve Kültür Festivali, Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşen açılış töreniyle başladı.

Biga Belediyesi tarafından 10-12 Haziran tarihleri arasında Biga Alışveriş ve Kültür Festivali düzenlendi. Bugün yapılan festival açılışına Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada, “Tarihi, kültürel ve ekonomik geçmişi binlerce yıl önceye dayanan, zengin değerlerini bugünde hassasiyetle yaşatmaya çalışan gönüllerin şehri Biga’mızın markası haline gelen Alışveriş ve Kültür Festivali açılışında hep birlikteyiz. Bizler bugün özlem doluyuz, çok heyecanlı ve çok mutluyuz. Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’mizin Biga’mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yerli ve milli kültürü yaşatmanın bir görev olduğunu belirten Başkan Erdoğan, “Yerel yönetimler olarak, şehrimizin gelişim vizyonu ile beraber hayata geçirdiğimiz proje ve hizmetlerin yanı sıra bizim yerli ve milli kültürü yaşatmak gibi bir görevimiz var. Esnafımızın yanında olmak, omuz omuza olmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu vesileyle tarım, hayvancılık, sanayi ve ticarette cazibe merkezi olmaya, büyük yatırımcıları çekmeye ve ülkemizin ekonomisine katkı sunarak ekonominin bel kemiği olmaya devam eden Biga’mız için daha yapacak çok işimiz, yürüyecek çok yolumuz var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar vatandaşlar ile birlikte kurdele keserek Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’nin açılışını yaptı. Açılışın ardından Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan tezgahları ziyaret eden Başkan Erdoğan, esnaflara hayırlı işler dileğinde bulundu.

Biga Alışveriş ve Kültür Festivali, konser, eğlence ve alışveriş keyfiyle 12 Haziran tarihine kadar devam edecek. Festival, 12 Haziran Pazar akşamı Mustafa Ceceli konseri ile sona erecek. 


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.