çetin ticaret

ÇOMÜ, Kurumsal Akreditasyon Belgesi Aldı

Türkiye'deki 210 üniversite arasından tüm birimleriyle birlikte uluslararası tanınırlığa sahip Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ni törenle aldı. 

137637
ÇOMÜ, Kurumsal Akreditasyon Belgesi Aldı

Türkiye'deki 210 üniversite arasından tüm birimleriyle birlikte uluslararası tanınırlığa sahip Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ni törenle aldı. 

ÇOMÜ, 2021 yılı Nisan ayında Kurumsal Akreditasyon için Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) başvurarak, değerlendirme sonrası bu yıl 27 Nisan tarihinde Kurumsal Akreditasyon aldı. Türkiye’deki 210 üniversite arasında Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazanan ÇOMÜ'de, Kurumsal Akreditasyon Belgesi için tören düzenlendi. 

İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezindeki törene, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Müzik dinletisi ve üniversite tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin, kalite çalışmalarında öncü üniversitelerden bir tanesi olduğunu belirten Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, "2020 yılında 11 üniversitemiz kurumsal akreditasyona alında ve tamamlandı süreçleri. 2021 yılında ise 12 üniversitemiz kurumsal akreditasyon kapsamına alındı. Bunlardan 8'inin kararı verildi. 4 tanesi de bu ay gerçekleştireceğimiz kurulda görüşülecek. ÇOMÜ'nün kalite çalışmalarının bugün taçlandığı bir gün. Bu başarının ortaya çıkmasında liderlik ve sahiplenme çok önemli." diye konuştu.

ÇOMÜ'de gösterilen bu başarının bir kişiyle olmayacağını ifade eden Kar, şunları söyledi: 

"Tüm üniversitenin paydaşlarının aktif katılımını gerektiren bir süreç olduğunu biliyoruz. Onun için başta rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat olmak üzere üniversitenin tüm paydaşlarını tebrik ediyorum. Akreditasyon belgesinin üniversitemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yükseköğretim kalite güvencesini, üniversitelerimizin hesap verebilirliği, şeffaflık ve sürekli iyileşme anlayışı içinde temel fonksiyonları olan eğitim ve öğretim, araştırma ve gelişme, toplumsal katkı faaliyetlerinin paydaşlarının beklentilerine ve amaca uygun şekilde yerine getirdiklerine dair kamuoyuna verdikleri bir güvence olarak tanımlıyoruz."

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise, 210 üniversite arasında kurumsal akreditasyon alan üniversitelerden birisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  ÇOMÜ'nün 30'uncu kuruluş yıl dönümünü kutladığını dile getiren Rektör Murat, "Çok önemli başarılara imza atan bir üniversite durumuna geldik. Ama bunlar asla yeterli olmayacak. Bundan sonra çok daha önemli başarılara hep birlikte imza atmak durumundayız. Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren üzerinde durduğumuz bazı hedefler vardı. Bu hedefler kurumsallaşmak, kurum kültürünün gerçekleştirilmesi, öğrenci, akademik ve idare personel memnuniyetinin en yüksek düzeye ulaştırılması gibi hedeflerimiz vardı. Bugün bunu başarmanın mutluluğu yaşıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Murat'a Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ni verdi. Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.