çetin ticaret

Troya Kültür Festivali, 2'nci Günde de Etkinliklerle Devam Ediyor

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali 2'nci gününde çeşitli etkinliklerle devam etti.

45792
Troya Kültür Festivali, 2'nci Günde de Etkinliklerle Devam Ediyor

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali 2'nci gününde çeşitli etkinliklerle devam etti. Festival etkinliklerini değerlendiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, 3 aylık mutfak çalışması sonucu sunduğumuz festivalin böylesine kabul görmesinden, sarılıp sarmalanmasından, Çanakkaleliler tarafından kucaklanmasından çok mutluyuz" dedi.

?Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de gerçekleştirilen Troya Kültür Yolu Festivali'nin açılışı dün gerçekleştirildi. Festivalin 2'nci gününde de çeşitli etkinliklerle devam etti.  Festival kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, ilk olarak Eski Kilise'de düzenlenen 'Kilisede Bir Müze' sergisini gezdi. Burada Bakan Yardımcısı Yavuz'a, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir eşlik etti. Troya Müze Müdür Rıdvan Gölcük, Bakan Yardımcısı Yavuz'a sergideki eserler hakkında bilgi verdi. Daha sonra Bakan Yardımcısı Yavuz, Troya Müzesi'ndeki Erken Hasat, Müzeciliğin 111'inci Yıl sergilerini ziyaret etti.

Bakan yardımcısı Yavuz “16-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale'deyiz. 41 ayrı noktada, 112 etkinlik ve binden fazla sanatçımız görev alıyor. Konserlerimiz var, müziğin her türlüsü, Türk müziği, tasavvuf müziği, çok sesli müzik, operamız, balemiz, tiyatromuz, gençlerin sevdiği müzik gruplarımız sahne alıyor. Dün akşam 20 binden fazla vatandaşın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz, Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun dans gösterisi vardı. Yerli ve yabancı pek çok sanatçının katıldığı sergilerimiz var. Hem uluslararası sergilerimiz hem de Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen sanatçılarımızın sergileri var. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, 3 aylık mutfak çalışması sonucu sunduğumuz festivalin böylesine kabul görmesinden, sarılıp sarmalanmasından, Çanakkaleliler tarafından kucaklanmasından çok mutluyuz. Bugün festivalimizin 2'nci günü. Etkinlerimiz 8 gün daha Çanakkale'de devam edecek. Bütün Çanakkalelileri festivalimizin coşkusuna katılmaya bir kere daha davet ediyorum" diye konuştu.

Ardından Troya Ören Yerine geçen Bakan Yavuz, 'Ben Blegen' sergisini gezerek, Troya Müze Müdür Rıdvan Gölcük'ten sergi hakkında bilgi aldı. 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.