çetin ticaret

Çanakkaleli Kadınlardan Kırkyama Sergisi

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından hazırlanan 'Midi Patchwork' isimli kırkyama sergisi açıldı. Boreas Kırkyama Çalışma Grubu Öğretmeni Aysun Aksu Ünsal, '52 çalışma yer alıyor. 25 arkadaşımızın katkısıyla yapıldı. Çok ilgi gören, beğeni toplayan sergi oldu' dedi.

61749
Çanakkaleli Kadınlardan Kırkyama Sergisi

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından hazırlanan 'Midi Patchwork' isimli kırkyama sergisi açıldı. Boreas Kırkyama Çalışma Grubu Öğretmeni Aysun Aksu Ünsal, "52 çalışma yer alıyor. 25 arkadaşımızın katkısıyla yapıldı. Çok ilgi gören, beğeni toplayan sergi oldu" dedi.

Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından hazırlanan 'Midi Patchwork' isimli kırkyama sergisi Yazar ve Sanatçı Evi'nde, sanatseverlerle buluştu. 25 grup üyesinin çeşitli bez parçalarının bir araya getirilerek ve değişik şekillerde desenler verilerek oluşturduğu toplamda 52 eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi 31 Ekim tarihine kadar açık olacak. Kırkyama el sanatında 11 yıldır çalışmalar yaptıklarını söyleyen Boreas Kırkyama Çalışma Grubu Öğretmeni Aysun Aksu Ünsal, "Bu sanat dalı ölmeye yüz tutmuş bir sanat dalı. Büyüklerimiz yapıyordu ama günümüzde gelişmiş haliyle yok. Türkiye'de bu sanatla uğraşan değerli hocalarımız var. Onlardan da katkı aldık. Projemizin asıl amacı da Çanakkale'ye bir kırkyama sanat müzesi kazandırmaktı. Çanakkale Kent Konseyi ve belediye destekli bir atölyemiz var. Biz bildiklerimizi gönüllü olarak, arkadaşlarla paylaşıyoruz. Şu ana kadar 300-400'e yakın hanım arkadaşımıza bu çalışmaları öğrettik. Faaliyetlerimize dernek olarak devam edeceğiz. Kurulacak müzede sürekli olarak sergilerimiz, workshoplarımız olacak. Bu sanat dalını kadınlarla paylaşmaya devam edeceğiz. Sergi salonu sıkıntısı nedeniyle küçük çalışmalar yapalım dedik. Bu çalışmaların çoğu evin duvarını süsleyen çalışmalardı ama sergiye çıkaramamıştık. Pandemide atölye çalışmaları yapamazken, evde üretime devam ettik. Dolayısıyla bu bir pandemi sergisi. Şu anda bu sergide 52 çalışma yer alıyor. 25 arkadaşımızın katkısıyla yapıldı. Kimi arkadaş tek eseriyle, kimi arkadaş 5 eseriyle katıldı. Pandemiden sonra tekrar kendimizi göstermek istedik. Çok ilgi gören, beğeni toplayan sergi oldu. Biz de çok memnun kaldık" diye konuştu. 


Kaynak: DHA
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.